E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 800 milyonluk ilave silah yardımı---

ABD'den Ukrayna'ya 800 milyonluk ilave silah yardımı

ABD'den Ukrayna'ya 800 milyonluk ilave silah yardımı
13 Nisan 2022 - 21:43 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, "Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ilave silah ve savunma yardımı yapacağız" ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ilave silah ve savunma yardımı yapacaklarını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede savunma ve mali yardımları gündeme geldi, 2 lider Rusya'ya karşı yaptırımları artırma konusunda anlaştı.

Biden, "Zelenskiy ile konuştum ve Ukrayna'ya ek 800 milyon dolarlık silah, mühimmat ve diğer güvenlik yardımı yapacağımızı söyledim" dedi.

Rusya'nın Donbas bölgesindeki saldırıları yoğunlaştırmaya hazırlandığını söyleyen Biden, Ukrayna'ya askeri destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Askeri yardım paketinin içeriğinden bahsetti.
 

Bu yeni askeri yardım paketi, halihazırda sağladığımız oldukça etkili silah sistemlerinin birçoğunu ve Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda başlatmasını beklediğimiz daha geniş saldırıya karşı kullanabikeceği yeni askeri desteği içerecek. Bu yeni yetenekler arasında topçu sistemleri, topçu mermileri ve zırhlı personel taşıyıcıları yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki müttefiklerle önemli askeri destek transferini kolaylaştırmaya devam ettiklerini vurguladı. 

Amerika Birleşik Devletleri ve Müttefikleri ile ortaklarının Ukrayna'ya sağladığı istikrarlı silah tedariki, Rus işgaline karşı mücadelesini sürdürmede kritik önem taşıyor. Putin'in Ukrayna'yı fethetmek ve kontrol etmek için ilk savaşında başarısız olmasına yardımcı oldu.

"Şimdi eli kolu bağlı duramayız"

ABD'nin ve ortaklarının Ukrayna'ya verdiği desteğin kritik önemde olduğunun altını çizen Biden, "Şimdi eli kolu bağlı duramayız. Zelenskiy'e ABD'nin özgürlük savaşlarında Ukrayna halkının yanında durmaya devam edeceğini söyledim" mesajını paylaştı.

Biden'ın açıkladığı yeni yardım paketiyle ABD'nin Ukrayna'ya 2021 başından bu yana sağladığı savunma yardımlarının miktarı 3 milyar dolara ulaşmış oldu.

New York metrosunu kana bulayan Frank James yakalandı

 

Rusya'da yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Nisan 2022 01:24

    Aynı taktiği ortadoğuda pkk ypg vb örgütlerlede menfatlerine göre yaptırıyor. Bu sapkın terör gruplarınada KÜRT diyor. Çünkü Türk milleti ayrıştığında devlet birliği ortadan kalkacak bunu iyi biliyor. o bakımdan türk tarihi ve Türk kültürü önemli. Herkeslerin üst kimliği TÜRK, alt kimliği kürt, çerkez, laz, alevi , hatta ermeni kökenliler dahi var. ABD rusyayı globalde kıstırdı maddi manevi ve askeri olarak yıprattırıyor. Rusların kara gücü zırhlı araçları uçakları vb paralı askerlerce ukraynalılarca yok ediliyor. ABD bu durumdan mutlu. Rusya güç kaybediyor etrafında avruplaı dost kalmadı ve yanlızlaştırılıyor. ABD rusyaya 5 milyer usd ile bu kadar zararı hayatta veremezdi. toplam 3 milyar usd silah verdi. Ki ırak suriye petrolunden aldıkları ile bedavaya geldı bu iş. 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Nisan 2022 23:10

    ukrayna yı rusya nın önüne yem olarak attı parçalalattıkca parçalatıyor.bunlar kan ve gözyaşından kazanıyorlar.

  • Bokio kokio13 Nisan 2022 22:12

    Rusya yi tahrik ediyor ,abd dünya şeytani ,covid verdi dünyaya sırada balkanlarda bir savaş abd dünya düşmanı dikkkaaatttttt abd cikabilu  das dusebilu 

  • Vatan zafer13 Nisan 2022 22:02

    Terör beslersin silah satirsin başka bi işe yaramazsin abd. Ozgurlukmus palavra sömürge devletinin.