E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 12 milyar dolarlık yardım---

ABD'den Ukrayna'ya 12 milyar dolarlık yardım

ABD'den Ukrayna'ya 12 milyar dolarlık yardım
28 Eylül 2022 - 09:36 borsagundem.com

ABD Kongresi Ukrayna için 12 milyar dolarlık yeni askeri ve ekonomik yardımı onaylamaya hazırlanıyor.

ABD, Ukrayna'ya 457,5 milyon dolarlık ek güvenlik yardımı yapacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken pazartesi günü yaptığı açıklamada, “ABD, Kremlin’in acımasız savaşına karşı Ukrayna halkını, özgürlüklerini ve demokrasilerini korumaya devam eden Ukrayna kolluk kuvvetleri ve adli kurumlarının operasyonel kapasitelerini iyileştirmek, çabalarını desteklemek için 457,5 milyon dolarlık ek sivil güvenlik yardımı taahhüt etti” dedi.

Blinken’in açıklamasına göre, ABD 2021 Aralık’tan bu yana Ukrayna Ulusal Polisi ve Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı da dahil, Ukrayna kolluk kuvvetleri ve adli kurumlarına 645 milyon dolardan fazla yardım yaptı.

Dışişleri Bakanı “Kişisel koruyucu ekipman, tıbbi malzeme ve zırhlı araç tedarikimiz, Ukraynalı siviller ve onları savunan kolluk kuvvetleri için zayiatı önemli ölçüde azalttı” diye ekledi.

Söz konusu yeni yardımın bir kısmının Ukrayna hükümetinin, Rus kuvvetleri tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleme, soruşturma ve kovuşturma çabalarını desteklemek için kullanılacağını dile getiren Blinken, ABD'nin Ukrayna halkının yanında, demokratik, bağımsız ve egemen bir Ukrayna’yı desteklemeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yeni askeri ve ekonomik yardım

Diğer yandan, ABD Kongresi’ndeki harcama tasarısının müzakerecileri, Başkan Joe Biden yönetiminden gelen bir talebe yanıt olarak, Ukrayna’ya yaklaşık 12 milyar dolarlık yeni askeri ve ekonomik yardımın daha dahil edilmesini kabul etti.

Yeni fon, Ukrayna’ya savunma yetenekleri ve teçhizatı sağlamak için 4,5 milyar doların yanı sıra askeri, istihbarat ve diğer savunma destek türlerini sürdürmek için 2,7 milyar dolar verilmesini içeriyor.

Ayrıca, bu yılın sonuna kadar Ukrayna hükümetinin bütçesine doğrudan destek sağlamaya devam etmek için 4,5 milyar doları da içerecek.

Bir hükümet yetkilisi, bunun Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yönetiminin temel çalışanların maaşlarını ödemesine, savaş bölgelerinden kaçan vatandaşları desteklemesine ve sivillere yardım için diğer önemli masrafları karşılamasına izin vereceğini açıkladı.

Ukrayna'daki referandumun sonucu belli oldu

 

Gazprom: Rusya, Ukraynalı Naftogaz’a yaptırım uygulayabilir

 

ABD'den Ukrayna'ya 457,5 milyon dolarlık güvenlik yardımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)