E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye yönelik F-35 adımı---

ABD'den Türkiye'ye yönelik F-35 adımı

ABD'den Türkiye'ye yönelik F-35 adımı
07 Haziran 2019 - 19:08 borsagundem.com

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Türkiye’nin F-35 programına katılımına ilişkin 31 Temmuz itibariyle atılacak bir dizi adımı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektupla ilettiği bildirildi

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın, Türk pilotlarının eğitimlerinin durdurulması dahil Türkiye’nin F-35 programına katılımına ilişkin 31 Temmuz itibariyle atılacak bir dizi adımı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a mektupla ilettiği bildirildi.

Pentagon yetkilileri ilk kez Amerikan Foreign Policy Dergisi tarafından haberleştirilen mektubu AA muhabirine teyit etti ancak gün içinde konuyla ilgili bir brifing yapılacağı gerekçesiyle mektubun içeriğine dair yorum yapmaktan kaçındı.

Türk pilotların eğitimleri durdurulacak

Mektuptaki önemli detaylardan biri Türk pilotlarının eğitimlerinin 31 Temmuz itibariyle sonlandırılması olduğu belirtiliyor.

Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü ile Florida eyaletindeki Eglin Hava Üssünde eğitimleri devam eden 42 Türk Hava Kuvvetleri personelinin eğitimleri sonlandırılırken, personelin 31 Temmuz itibariyle üslerden ayrılmasının isteneceği ifade ediliyor.

Ayrıca, F-35 eğitimi için kasım ayına kadar ABD’ye gelmesi beklenen 34 Hava Kuvvetleri personelinin de seyahatlerinin iptal edileceğinden bahsediliyor.

Türk yetkilileri F-35 program toplantılarına alınmayacak

Bunların yanı sıra, mektupta Türk yetkililerinin F-35 program ofisine girişinin de 31 Temmuz itibariyle engelleneceğinin ifade edildiği belirtiliyor.

Mektupta, ayrıca 12 Haziran’da F-35 ile ilgili yapılacak üst düzey toplantıya Türk yöneticilerin davet edilmeyeceğinin değerlendirildiği ifade ediliyor.

Türk şirketlerine de parça üretimi konusunda sipariş verilmeyeceği kaydedilen mektupta, Türk şirketlerinin mevcut işlerinin alternatif kaynaklara kaydırılacağına dikkat çekildiği belirtiliyor.

Türkiye'nin S-400 alımından vazgeçmesi durumunda ise bu adımların geri alınacağına vurgu yapılıyor.

Türkiye, 2002'de üretim ortağı olduğu F-35 Müşterek Taarruz Uçağıdan 100 adet almayı planlıyor.

Şu ana kadar 4 F-35 uçağının mülkiyeti Türkiye'ye verilmişti. Ayrıca bu uçakların uçuş eğitimleri ABD'de devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFER KILIÇ08 Haziran 2019 18:31

    ben abd nin bize  f35 vermeyeceğin hiç tahmin etmiyorum.onlarda biliyor ki suv 57 alacağımız şuan panik içindeler fakat bunu belli etmiyorlar.yakında çark edeceklerdir.

  • DarkNight08 Haziran 2019 16:40

    The first two jets for Norway delivered to Luke Air Force Base, Arizona, in late 2015, where they are being used for pilot training. The first Norwegian F-35 pilots began training at Luke AFB in September 2015. The first Norwegian F-35s arrived in-country for permanent basing at Ørland Air Base in November 2017. Norvecli pilotlar 2015 de Arizona egitime baslamislar ve 2017 yilinda f35 ucaklari Norvec deki Orland hava üstüne teslim edilmis.Norvec de f35 projesinde bir partner ülke. Norvec f35 i ne yapsin :) Türkiye Nato nun n önemli güclerinden ve stratejik ve jeopolitik acidan f35 e en ihtiyaci olan ülke ama bir Norvec kadar degerimiz yok.

  • bence08 Haziran 2019 11:45

    Rusya yeni nesil uçakları geliştirmek için kaynak arayışında, Türkiye parasal teklif ettiğinde kabul edecektir. Hem ABD+NATO Parasa kaynak kaybedecek, RUSlarda parasal kaynak bulacak böylece...Üstelik Türkiye natonun yeni nesil silah sistemleri, üsleri,teknolojiyi kullanmakda zorluk yaşayacaktır....En karlısı RUSYA

  • Pika pika08 Haziran 2019 10:46

    Türkiye nin restleşmesi cesaretinden dik başlılıktan değil..zaten çok yaklaştığımız devalüasyona bahane bulmak...abd yaptırımları koysun istiyorlar ki mevcut yönetim de diyecek ki bakın dış güçler böyle yaptı ekonomimiz çöktü. Bizim bir suçumuz yok eyy halkım.. Sonra da 2 yıl halk baya bi ezilir sıkıntı çeker ve sonra herşey unutulur.

  • Dd08 Haziran 2019 12:36

    ABD NİN MANDASI OL . DÜNYADA UÇAK MI KALMADI?. 

  • mehmet08 Haziran 2019 00:00

    dayatmacı silah tüccarları babayı alacak.. zaaten turmp ağzından kaçırdı dedi ki "bu silah lobisi sürekli asker gönderelim ortadoğuya müdahele edelim" diye baskı yapıyorlar... trump baskı balatasını kopartıp kayış atacak yakında. amerikayı yönetmek zor lan.

  • Alabao07 Haziran 2019 22:38

    Yatirdigimiz paralari geri versinler hepsi onlarin olsun ekonomi bir anda normale gelir suana kadar ödenen paralari görelim corc

  • Alabao 07 Haziran 2019 22:26

    Çok üzüldük mü yooo önce savunma sonra saldırı f-35 yerine su-57 de olur heralde hahahaha yalvaracaksiniz