E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye S-400 için bir tehdit daha---

ABD'den Türkiye'ye S-400 için bir tehdit daha

ABD'den Türkiye'ye S-400 için bir tehdit daha
06 Mart 2019 - 04:52 borsagundem.com

Pentagon'dan önceki gün yapılan "Ağır sonuçları olur" açıklamasının ardından dün de ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye S-400 tehdidini sürdürdü: Uyarmıştık, yaptırım uygularız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, bakanlıkta düzenlenen basın brifinginde, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Palladino, ABD'nin S-400 konusunda pozisyonunun değişmediğini ve Türkiye'nin Rusya'dan bu sistemleri alma girişiminin ABD'yi ciddi şekilde endişelendirdiğini dile getirdi.

'TÜRKİYE'Yİ AÇIKÇA UYARDIK'

Hava savunma sistemi konusunda Türkiye ile beraber çalışmayı ve Türkiye'nin değerlendirmesi için Patriot ve diğer sistemleri teklif ettiklerini belirten Palladino, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi, Rusya'dan S-400 satın alması durumunda F-35 programına katılımının yeniden değerlendirilmesine neden olacağı ve gelecekteki diğer potansiyel silah transferini riske sokacağı konusunda açıkça uyardık. Ayrıca, Amerika Düşmanlarına Yaptırımlarla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında S-400 alımına dahil olan devlet veya özel tüm kurum ve kişilerin potansiyel yaptırımlara maruz kalabileceğini de ifade ettik".

ABD Kongresinin geçen yıl çıkardığı "Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Mücadele Yasası" (CAATSA), Rus savunma ve istihbaratıyla ilişkili kurum ve kuruluşlarla iş yapan üçüncü ülke ve şirketlere de yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Pentagon'dan Türkiye'ye S-400 tehdidi: Ağır sonuçları olur

GENERALDEN F-35 ÇAĞRISI

Dün Senato Silahlı Hizmetler Komitesinin oturumuna katılan ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti de Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması durumunda F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmemesi gerektiğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kuzey06 Mart 2019 23:08

    S 400 mükemmel ötesi bir hava savunma sistemi ABD Ortadoğu cirit atamayacak ve İsrail’i koruyamayacak bence yaptığımIz e iyi anlaşmalardan biri

  • erol g.06 Mart 2019 06:55

    Her sivil/askeri ürün araç/gereci Kendimiz üretmeyip ithalata mecbur/bağımlı kaldığımız sürece tehditler/şantajlar eksik olmaz/olmayacaktır

  • Ali06 Mart 2019 05:26

    Amerika’ya girmeyelim boykot yapalım. Amerikan malı kullanmayalım. Buradaki Abd üslerini kapatalım. Ah işte ekonominsağlam olsa yaptırımlar vız gelir. Ancak rahip Brunson olayında ne kadar zayıf olduğumuz görüldü.