E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye Kafkasya ziyareti---

ABD'den Türkiye'ye Kafkasya ziyareti

ABD'den Türkiye'ye Kafkasya ziyareti
03 Ekim 2020 - 18:22 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa İlişkileri Müsteşar Yardımcısı Reeker’in Türk meslektaşlarıyla ‘Kafkasya’daki durumu’ görüşmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avrupa ve Avrasya İlişkileri Müsteşar Yardımcısı Vekili Philip Reeker’in ziyareti sırasında Türk meslektaşlarıyla diğer konuların yanı sıra Kafkasya’daki durumu da ele alacağı kaydedildi.

ABD Dışişleri temsilcisinin 3-5 Ekim tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’u ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, “Reeker, ABD’nin NATO müttefikimizle ilişkilerini geliştirmek, ayrıca Doğu Akdeniz ve Kafkasya'daki durumu görüşmek üzere Türk meslektaşlarıyla bir araya gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ziyarete ilişkin daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Karabağ'da Ermeni güçler ve Azerbaycan arasındaki gerilim, geçen hafta sonu bir kez daha tırmanmıştı.

Ermenistan da Azerbaycan da çatışmaları başlatanın karşı taraf olduğunu savunuyor. Çatışmalar nedeniyle olağanüstü hal ve seferberlik ilan eden her iki tarafın da kayıpları olduğu biliniyor.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa04 Ekim 2020 07:52

    Amerika'ya güvenilmez,sakın ola onların sözlerini kaale almayın.Mutlaka emir vermeye geliyorlar.Ermenistan'ı sürekli kışkırtan Amerika ve Fransa.

  • Mehmet04 Ekim 2020 06:00

    Yahudi lobisi Ermeni lobisi ne baskın geldiği için abd Azerbaycan a karışmıyor. Yahudiler ermenilerle iran in yakınlaşmasini istemiyor. Yahudi lobisi üstün gelmesieydi Ermeni tasarısı abd de meclisten geçerdi. Yahudiler abd de mazlum millet konumunda ve bunun getirdiği ayrıcalıkları ermenilere asla kaptırmak istemiyor. Bu iki lobi arasındaki kapışma bizim lehimize faydali olmaktadır.

  • Yorum03 Ekim 2020 21:00

    Hiç gelme neyi görüşecez alaskayı versene kanada ya o kadar çok biliyorsanız akıl vereceğinize

  • Metallica 03 Ekim 2020 18:35

    30 Ekim 1920 dogu cephesinde ermeniyi maglup edip karstan cikardigimiz tarihtir, bu sene bu zaferin 100. yilinda vatan topraginda gozu olanlara bir daha tesebbus edemeyeceklerini hatirlatacak sekilde basta en doguda olmak uzere tum vatan topraginda buyuk kutlamalar yapilmalidir.