E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye İran ve Rusya uyarısı---

ABD'den Türkiye'ye İran ve Rusya uyarısı

ABD'den Türkiye'ye İran ve Rusya uyarısı
29 Kasım 2017 - 00:23 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, ittifakın ortak savunmasını öncelemesini istiyoruz. İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz" dedi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington merkezli Wilson Center adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen panele katıldı. Tillerson, Amerikan dış politikasından Türk-Amerikan ilişkilerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğuna işaret eden Tillerson, "Bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, ittifakın ortak savunmasını öncelemesini istiyoruz. İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz." değerlendirmesini yaptı.

İRAN'A GÖZDAĞI

Suriye'de Cenevre süreci merkezli bir müzakere sürecine öncelik verdiklerini vurgulayan Tillerson, Beşşar Esed'in bu ülkenin geleceğinde rolünün olmadığı şeklindeki pozisyonlarını bir kez daha yinelediklerini dile getirdi.

Suriye ve Irak'ta İran'ın "bozucu" etki yapmaya devam ettiğini savunan Tillerson, "Tahran'a karşı Avrupa ülkelerinin de desteğini beklediklerine" dikkati çekti.
Tillerson, "Avrupalı ortaklarımızdan, İran'ın zararlı adımlarına karşı bizimle beraber durmalarını istiyoruz. İran rejimi Batılı ilkelerle uyumsuzdur. Ne ABD ne de Avrupa, kucağında bir başka Kuzey Kore tehdidi bulmak ister." diye konuştu.

SURİYE AÇIKLAMASI

Ukrayna bağlamında Rusya'nın politikalarını eleştiren Tillerson, "Avrupalı dostlarımız ile son dönemde dirilen Rusya tehdidinin farkındayız. Bundan dolayı ABD, Avrupa'daki savunma ve caydırıcılık taahhütlerini güçlendirmiştir." ifadesini kullandı.

Öte yandan Tillerson, tüm anlaşmazlıklara rağmen Suriye'de belli alanlarda Rusya ile çalışabileceklerini, özellikle terörle mücadelede ortak çıkar alanlarının olduğunu sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığının bütçe kesintisine uğramasını da değerlendiren Tillerson, konunun medyada abartıldığı düzeyde olmadığını, ellerindeki imkanların işlerini yapmak için yeterli olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy29 Kasım 2017 13:37

    ABD BİR TAKIM PATRİOT SAVUNMA FÜZESİNİ 10 MİLYAR DOLARA SATIYOR RUSYA İSE 2. MİLYAR DOLARA SATIYOR abd den 10 milyar dolar fahiş fiyata savunma füzesi almaktansa RUSYA'DAN MAKUL FİYATA BİR TAKIM DEĞİL 4 MİLYAR DOLAR ÖDEYEREK 2 TAKIM S 400 FÜZESİ SATIN ALMALIYIZ ÇİN DE SAVUNMA FÜZESİ SATIYOR İSE BİRKAÇ TAKIM DA ÇİN SAVUNMA FÜZESİ ALIP ÇİN SAVUNMA FÜZE RAMPALARINI KARADENİZ BÖLGEMİZE RUS SAVUNMA FÜZE RAMPALARINI AKDENİZ/GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGEMİZE YERLEŞTİRMELİYİZ

  • DADAŞ29 Kasım 2017 12:00

    YILLARDIR AVRUPA KAPILARIN DA BEKLETİN HER TÜRLÜ TERÖR GURUPLARINA DESTEK VERİN SONRADA BATININ DESTEKLERİNDEN BAHSEDİN ŞEREFSİZ AVRUPA VE ABD EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ SİZLERSİNİZ.ALLAH BELANIZI VERECEK İNŞALLAH.

  • HAKAN29 Kasım 2017 11:18

    Amerika Zerrab ve Kılıçdaroğlu üzerinden Erdoğan'a operasyon çekiyor.

  • D.demirkan 29 Kasım 2017 11:07

    NE SAÇMALIYO BU MANYAK ANLAMAK MÜMKÜN DEYİL. MÜKTEFİKMİŞ BU NASIL MÜKTEFİKLİK?.TÜRKİYE YE 1990 DAN BERİ YAPMADIĞINIZ İHANET KALMADI.ORTA DOĞU KAN REVAN.İNSANLAR KENDİ VATANINDA SÜRGÜN AFKANİSTAN PAKİSTAN KEŞME KEŞ.BUNLAR HEP ABD OYUNU SENİN NEYİNE GÜVENELİM?. AB DESEN ÇİFTE STANDAR TAMBİR İKİYÜZLÜ.RUSYA DAN BİR KÖTÜLÜK GÖRMEDİK TİCARETİMİZ GAYET GÜZÜL.HERKESİN İÇİŞİ KENDİNE BİZE NE.İRANLA KOMŞUYUZ TİCARET YAPIYORUZ.İRANIN KÜLTÜRÜ YÖNETİMİ DEĞERLERİ BİZİ ALAKADAR ETMEZ.HİÇ OLMASSA İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMIYORLAR.GAYETTE GÜZEL GEÇİNİYORUZ. RUS UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK FAZLA ÜSTÜNE GİTMEDİLER.HERŞEY NORMALE DÖNDÜ.İKİ HALK BİRBİRİNİ GÜVENİYOR SEVİYOR. MAKSAT İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAK.BİZİM KİMSEYLE DÜŞMANLIĞIMIZ OLAMAZ.BİZE KİM NASIL YAKLAŞIRSA BİZ DE ÖYLE YAKLAŞIRIZ.NATOYMUŞ GEÇ ONU.RUSYA İLEMİ SAVAŞACAYIZ ASLA.RUSYA BİZEMİ SALDIRACAK ASLA.OZAMAN BİZE SAVAŞ DEYİL DOSTLUK LÂZIM İŞ LÂZIM. KALLEŞ ABD SANA GÜVENMİ KALDI?.

  • sefer29 Kasım 2017 11:06

    Amerka'dan ayrışma politikası izlenince hemen operasyona başladılar.Darbe teşebbüsü Erdoğan'ı göndermek içindi.Başaramadılar.Birçok operasyon daha yapacaklar.Amerika ve ortaklarına karşı dimdik ayakta birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeliyiz.Ülkemizi dışarıdan asla yıkamazlar.Ancak içeride bizden görünen ama bizden olmayanlara karşı çok dikkatli olmalıyız.

  • Alpertunga29 Kasım 2017 10:46

    Bu Ahlaksız ülkeyle bütün ilişkileri kesmeliyiz.Gitsin Barzaniyle müttefik olsun...

  • POLAT ALEMDAR29 Kasım 2017 10:35

    DOĞRU YILLARDIR HEP ALTIMIZI OYDUNUZ.ONBİNLERCE ŞEHİDİN KATİLİ ASIL SİZLERSİNİZ.ALLAH BELANIZI BİRGÜN VERCEK BU YAKINDIR.

  • Şimşek29 Kasım 2017 10:15

    İlber Ortaylının dediği gibi Türklerin dünyada kabul görmediğini bilmek lazım. Türkiye kimseye yaranamaz. İngiltere yarandığı için Falkland, Cebelitarık, Kıbrıstan vazgeçiyormu? Almanya kabul görüyorda ne oluyor? Bugün dost olduğunla yarın düşman olabilirsin yada tam tersi. İnsan ilişkileride böyle. Hayat denge ve çıkar üzerine kurulu. Nükleer silahlar azalıyormu? Neden İran ve Rusya ile kötü olalım?

  • ASKER29 Kasım 2017 10:04

    PKK YA DESTEKLERİNİZİ ÇEKİN.HYDİ İRAN ,IRAK,TÜRKİYE.KAFALARINA BOMBA YAĞDIRMAYA DEVAM

  • CIA çöktü29 Kasım 2017 09:28

    CIA, FBI, FETÖ hepsi son yıllarda yaptığı hainlikle ortadoğuda fiyasko olacak. bu ülke halkına karşı ABD kalleşliğin bedelini öder. ödeyecek. başarısız olacak.

  • Türk oğlu türk29 Kasım 2017 08:58

    Kahpeliğin bukadarınada pes şerefsizler pkk ya binlerce tır silah ver sonra müttefiklikten bahset sizin ekonomik siyasi faydanız yerin 10 kat dibine batsın cakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır

  • Ahmet uzun29 Kasım 2017 08:57

    Amerikanın desteğiyle iktodara gelen kimdi.

  • Murat29 Kasım 2017 01:33

    Ayyas ikiyuzluler. Sabah baska aksam baska bu aptal amerikalilar

  • Saygilarimla29 Kasım 2017 00:51

    Baska istediginiz? eski Turkiye bitti, muttefikmis, siz ne iciyorsunuz amerikali olarak biz turklere verin bizde icelim