E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye Afrin çağrısı---

ABD'den Türkiye'ye Afrin çağrısı

ABD'den Türkiye'ye Afrin çağrısı
18 Ocak 2018 - 23:00 borsagundem.com

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Ann Nauert, olası Afrin operasyonu için "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz." dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun  "ABD'den yapılan açıklamalara rağmen biz tatmin olmadık." şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamaları görmedim, ama (Çavuşoğlu) böyle hissettiyse üzgünüm." dedi.

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın sözlerine atıfla, "Biz Türklerle yerel unsurlarla ne yapmaya çalıştığımızı paylaştık. Yerel unsurlar, DEAŞ'tan geri alınmış bölgelere güvenlik sağlıyor." iddiasında bulundu.

Suriye'de ortak hedefin DEAŞ olması gerektiğine vurgu yapan Nauert, "(Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını) bilmiyoruz. Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü DEAŞ'ta olmalı." ifadesini kullandı.

Pentagon da açıklama yapmıştı

Pentagon tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, çoğunluğunu PKK bağlantılı PYD'nin silahlı kolu olan YPG'nin oluşturduğu SDG'yi çatışma gücünden "istikrar sağlama gücü" ve "alan kontrol gücüne" dönüştürmek için eğitimden geçirdikleri belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğurrr19 Ocak 2018 01:51

    Alayınız gelin Yüce Türk Milleti her türlü oyunlarınızı bozmaya hazırdır.Korkumuz yok elhamdülillah.

  • Habip k.19 Ocak 2018 01:31

    Cambaza bak diyerek kendileri her fitneligin içinde gözleri Çarkı felek gibi dönüyor abd dünyada terör üreten büyük bir fabrika fitne pazarlayan bir tüccar iyice kudurdular başlarına gelecek var inşallah kısa zamanda

  • nihat19 Ocak 2018 00:54

    Amerika işgal altında; Trump yalnız başına kalmış bir perişan, Amerikan halkı nın siyasetten ne de Dünya dan haberi yok. Hamburger yiiyp bira içmeye alıştırılmış sürüler gibi yaşıyor. Dolayısıyla her gün çöküşe yaklaşıyor. Bunları kim mi bu hale getirdi? İngiliz Derin Devleti.

  • erol g.19 Ocak 2018 00:04

    SİZİN ATTIĞINIZ ADIMLARLA ÜLKELERİNİ TERÖR NEDENİYLE TERKETMİŞ İNSANLARIN ÜLKELERİNE DÖNME ŞANSI/İHTİMALİ YOK

  • KERİM 18 Ocak 2018 23:48

    SİZ KENDİNİZE TERÖRİST SALDIRILAR YAPANLARI İKİZ KULELERİ YIKANLARI SADDAMLARI KADDAFİLERİ TERÖRİST DEYİP NE YAPTINIZ ...DA BİZ SİZİN YETİŞTİRDİĞİNİZ TERÖRİSTLERİ BIRAKALIM TERÖRİSTLERE ÖLÜM

  • Gkmn18 Ocak 2018 23:42

    Tamam güzel bizde sizi teröre destek vermemeye ortalığı karıştırma maya çağırıyoruz gelin bize bir adim gelelim size iki adim

  • Vatandaş18 Ocak 2018 23:31

    Bu ne yaaa Her kafadan 1 ses çıkıyor. Erdoğan’ı sevmem ama bı konuda öok doğru hareket ediypr geç te olsa. Fetoyu vermeyerek darbeyi desteklediğinizi belli ettiniz zaten.

  • ali18 Ocak 2018 23:26

    Sizide meksika sinirina duvar örmemeye cagiriyoruz. 3 milyon suriyeliye siginma hakki vermeye cagiriyoruz

  • Tramp18 Ocak 2018 23:21

    Atsa ne olacak trump