E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den terör örgütü YPG/PKK'ya füze sistemi---

ABD'den terör örgütü YPG/PKK'ya füze sistemi

ABD'den terör örgütü YPG/PKK'ya füze sistemi
28 Mayıs 2020 - 05:02 borsagundem.com

Trump'ın Afganistan ve Suriye'deki askerlerini çekeceğini açıklamasından bir gün sonra ABD güçleri, Suriye'nin Deyrizor ilindeki terör örgütü YPG/PKK'ya füze sistemi de dahil silah sevkiyatında bulundu

ABD güçleri, Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi konuşlandırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırından çekilmelerinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine telefonda "Siz yokken sınırda her şey yolunda" dediğini aktarmıştı. Trump, Deyrizor'da petrol ve gaz yataklarını işgal altında tutan terör örgütü YPG/PKK'ya destek amacıyla bulunan askerlerin de kısa sürede çekileceğini bildirmişti. Trump, "Biz bir yıldır petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da düzelteceğiz ve oradan çıkacağız" ifadesini kullanmıştı. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de petrol sahalarında varlık gösteren ABD ordusu, ülkenin doğusundaki Deyrizor ilindeki Koniko doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi kurdu.

Kaynaklar, ABD güçlerinin ilerleyen günlerde de Ömer petrol sahası yakınlarına benzer sistemi kurmayı planladığını kaydetti.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'de Patriot hava savunma sistemlerinin olmadığını belirterek, bu yönde çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

ABD'nin sevkiyatları sürüyor

Diğer taraftan ABD güçleri Deyrizor'daki üs ve askeri noktalarına sevkiyatlarını sürdürüyor. ABD, geçen ay içerisinde petrol ve doğal gaz yataklarının bulunduğu YPG/PKK işgalindeki bölgelere yüzlerce TIR'lık silah, mühimmat ve lojistik malzemeleri ile takviyeler yaptı.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, ABD ordusu Suriye'nin kuzey hattından çekilerek Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarına yoğunlaşmıştı.

YPG/PKK'ya destek veren ABD güçleri 11 üs ve askeri noktada toplanmış durumda.

Trump'ın asker çekme açıklamasının hemen ardından bölgeye füze sistemi gönderilmesi, "ABD, terör örgütünün elini kuvvetlendirip bölgeden çekilecek" yorumlarına neden oldu. 

Trump: Erdoğan Suriye sınırının biz olmadan gayet iyi olduğunu söyledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST28 Mayıs 2020 12:06

    İnsanın dostu böyle ise düşmanı nasıldır. Yeterki ailenin Mal Varlığına karışmayın sonra ülkeye ne yapıyorsanız yapın.

  • vatandaş28 Mayıs 2020 10:54

    sevgili trump o füzeler karının bir yerlerine girsin emi.

  • muck28 Mayıs 2020 09:14

    Acilen degerli dostumuz ve muttefikimiz trum desteklenmeli bir kaç uçak  1 tl ye satılan süper devletlerin urettiği  maske ve sperlik gönderilmeli. bedavaya 2 uçak verilmeli... güçlü devletolduğumuzu unutmasın abd : )))

  • SAİT28 Mayıs 2020 08:55

    ABD ONLARI BİZE GÖNDERMİŞTİR KONGRE ENGELİNİ AŞAMADIĞI İÇİN TRUMP BÖYLE BİR YOL BULMUŞ..BİZİMKİLER GİDİP TESLİM ALINLAR

  • Beşir 28 Mayıs 2020 07:37

    ABD yardım ediyor biz bakıyoruz teslimat yapılırken direk sihalarla imha edin Aynısını Filistin’e yap bakalım İsrail nasıl bombalıyor teslimatı

  • Kaçan Grup28 Mayıs 2020 07:23

    3-5 uçak tıbbi tardım gönderin usa’ya, itibarımız artsın

  • hacı dayı28 Mayıs 2020 06:48

    bu geberesicelere birde tıbbi yardım gönderdik.kökleri kurusun adilerin

  • Cego 28 Mayıs 2020 06:37

    Çok bilmiş Nedim ile Ahmet işte sizin taptığınız hükümetin politikalarının sonucu. Kendi vatandaşına sen hala maske verme yalamalık olsun diye ABD ye gönder.

  • Mehmet Ak28 Mayıs 2020 07:22

    arkadaş biz pkk ya değil abd dahil her ülkeye yardım ettik.peki sizin savunduğunuz parti yıllardır pkk ya ile kol kola devleti ele geçirmeye çalışıyor.siz ilk önce kimlere oy verdiğinizi araştırın.bak bir örnek vereyim sihalara karşı olan sezgin tanrıkulu, bu kişi avukat ve hep yakalanan pkk lıların avukatlığını yapmış kişiydi. Bunlar gibisi Chp de çok.kimlere oy verdiğinizi bilin.ha vatan haini değilseniz.....

  • Türkoğlutürk 28 Mayıs 2020 06:04

    ABD düşman, ona tapan takunyalılar da düşman.

  • Arif gsli28 Mayıs 2020 05:42

    Tarihin en aciz süper gücü

  • Y28 Mayıs 2020 05:16

    İNŞALLAH HEPİNİZ COVİD 19 OLUR GEBERIRSINIZ. ŞEREFSİZLER.

  • Türkoğlutürk 28 Mayıs 2020 06:21

    Sadece onları, onlara tapan lar, onlar sayesinde ülkelerini ele geçirenler.