E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den salgını bitirmek adına yeni hamle---

ABD'den salgını bitirmek adına yeni hamle

ABD'den salgını bitirmek adına yeni hamle
06 Mayıs 2021 - 00:19 borsagundem.com

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Başkan Joe Biden yönetiminin Kovid-19 salgını ile etkili mücadele için Kovid-19 aşılarının "fikri mülkiyet korumasından" feragat etmeyi desteklediğini açıkladı

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Kovid-19 aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetin kaldırılmasını desteklediklerini, Dünya Ticaret Örgütünde (DTÖ) gerekli müzakerelere katılacaklarını bildirdi.

Tai, yazılı açıklamasında, Kovid-19 aşıları üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasına destek verdi.

Kovid-19 salgının olağanüstü önlemler gerektirdiğine dikkati çeken Tai, "Yönetim, fikri mülkiyet haklarının korunmasına güçlü bir şekilde inanmaktadır ancak salgını sona erdirmede Kovid-19 aşıları için bu korumalardan feragat etmeyi desteklemektedir" ifadesini kullandı.

Tai, bu konuda DTÖ'deki müzakerelere aktif olarak katılacaklarını belirterek, kurumun fikir birliğine dayalı yapısı ve ilgili konuların karmaşıklığı dikkate alındığında bu müzakerelerin zaman alacağını aktardı.

Tai, ayrıca bu aşıların üretilmesi için gereken ham maddelerin artırılması için de çalışılacağını kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugün düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 aşılarının üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılmasının gündemde olduğunu ancak bu konuda bir karar alınmadığını belirtmişti. Bu açıklamaların ardından borsada Pfizer, Biontech, Novavax, Moderna, hisselerinde düşüş yaşandı.

Alman ilaç firması BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ise Kovid-19 aşılarının üretim kapasitesini artırmak için fikri mülkiyetten vazgeçmenin doğru bir yol olmadığını, bunun yerine üretim lisansları verilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Blinken: Erdoğan ve Biden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyor

 

Bilim Kurulu sonrası Koca'dan Çin aşısı itirafı

 

Kanada’dan 12-15 yaş arası çocuklarda aşıya onay!

 

Erdoğan ile Putin aşı üretimini görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakmaa virus06 Mayıs 2021 18:59

    hıkaye okuyorlar dunyaya yapma vurusle dunyayı esır aldılar.medya televızyın sısırmesıylede toplumları kapattılar.hanı çinde  ansısın yere dusup olen ınsanlar nerde..1 kutu favırap ılacıylamı vurusu durduruldu..

  • Kürşad06 Mayıs 2021 01:42

    Vay be, eskiden böylesi durumlar için " anan o kadar güzelmi " denirdi.