E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya Ukrayna uyarısı---

ABD'den Rusya'ya Ukrayna uyarısı

ABD'den Rusya'ya Ukrayna uyarısı
28 Şubat 2014 - 23:35 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırım Özerk Cumhuriyeti bölgesinde Rus askerlerinin görülmesiyle ilgili haberlere ilişkin Sergey Lavrov ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna'ya bağlı  Kırım Özerk Cumhuriyeti bölgesinde Rus askerlerinin görülmesiyle ilgili haberlere  ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğünü belirterek, "Bunun  şu anda yanlış yorumlanabileceğini ve yeterince gerginliğin olduğu bir ortamda,  durumu tırmandırmamak ve yanlış mesaj göndermemek için herkesin son derece  dikkatli olması gerektiğinin önemli olduğunu açıkça ifade ettim" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Holguin  ile bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda gazetecilerin Ukrayna'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti  bölgesinde Rus askerlerinin görülmesine ilişkin haberlerle ilgili sorularını  yanıtlayan Kerry, bugün sabah Rus mevkidaşı Lavrov ile yeni bir telefon görüşmesi  gerçekleştirdiği bilgisini verdi.
ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını tamamen  desteklediğini ve diğer tüm uluslardan da aynı şeyi beklediklerini ifade eden  Kerry, Lavrov ile Rusya'nın Kırım'daki farklı yerlerdeki silahlı personel, zırhlı  araçları ve havalimanlarındaki varlıklarına dair gelen bilgileri görüştüklerini  belirterek, "(Ukrayna'nın) Egemenliğinin ihlali gibi bir şeye girişmediklerini ve  böyle bir şeyin niyetinde olmadıklarını belirtseler de ben yine de bunun şu anda  yanlış yorumlanabileceğini ve yeterince gerginliğin olduğu bir ortamda, durumu  tırmandırmamak ve yanlış mesaj göndermemek için herkesin son derece dikkatli  olması gerektiğinin önemli olduğunu açıkça ifade ettim" diye konuştu.
Lavrov'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in politikaları gereği  Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlal etme niyetinde olmadıkları taahhüdünü kendisine  tekrarladığını anlatan Kerry, "Ama onlar Kırım'a açıkça ilgi gösteriyor ki bu dün  insanların Rusya'ya güçlü bağlılık hissettiği ve Rusya'yı çekici bulduğu yerel  Rada'ya yansıdı. Bu Ukrayna'nın içinde var olan bir gerginlik. Ukrayna'nın içinde  bir Doğu-Batı gerginliği var" yorumunda bulundu.
Kerry, Lavrov'a, tansiyonun düşürülmesi ve Ukrayna'yı bir araya  getirmek için yapıcı şekilde çalışmayı arzuladıklarını aktardığını kaydetti.  Kerry, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili dün de Lavrov ile görüşme yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sert01 Mart 2014 00:53

    Ruslar ABD veya başka bir millet Ukrayna da iş karıştırmasa girmez

  • bos vites01 Mart 2014 00:37

    Etrafta ne olsa yokuz. Olan olduktan sonra meydanlarda kilif bulanlar. Sizi Allah hic affetmeyecek, insanligi kendi cikarlariniz icin surekli kandirdiginiz icin. Vites paralel dahi degil bosmus:(

  • VITES28 Şubat 2014 23:41

    Bizim yüce insan nerelerde? Bölgesel dünya lideri? Gık yok yine, taktı paralel vitese belli:)