E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya, iş birliği mesajı---

ABD'den Rusya'ya, iş birliği mesajı

ABD'den Rusya'ya, iş birliği mesajı
22 Şubat 2021 - 21:16 borsagundem.com

Cenevre Silahsızlanma Konferansı'nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Rusya'yla stratejik istikrar konularında işbirliği yapmaya hazırız" açıklamalarında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rusya'yla stratejik istikrar konularında işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

'İŞ BİRLİĞİ' MESAJI

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Cenevre Silahsızlanma Konferansı'nda bir konuşma yapan Blinken, Moskova'ya stratejik istikrar konularında iş birliği mesajı gönderdi.

"MÜZAKERELERE RUSYA'YI DAVET ETMEYE HAZIRIZ"

Blinken, "Silah kontrolüne ve güvenlik sorunlarına ilişkin stratejik istikrar konularıyla ilgili müzakerelere Rusya'yı dahil etmeye hazırız. Rusya tarafından oluşturulan daha geniş meydan okumalar hakkında ve ayrıca ABD'nin nükleer cephaneliğinin birbirimiz için nasıl varoluşçuluk tehditleri oluşturduğu konusunda objektif olacağız" dedi.

START-3 ANLAŞMASI 5 YIL UZATILMIŞTI

Rusya ve ABD'nin Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nın (START-3) 5 yıl uzatılması konusunda mutabakat sağladığını anımsatan Blinken, "Bu karar, ülkelerimizi ve dünyayı daha güvenli kıldı. Bu, Washington yönetimi için nükleer tehditleri ortadan kaldırmaya yönelik çabalarımızın sadece başlangıcıydı" ifadelerini kullandı. Blinken, ABD'nin Rusya ve Çin de dahil tüm ülkelerle uzay alanında davranış kuralları geliştirme konusunda işbirliği yapmak istediğini ekledi.

ABD Rusya'ya 200 solunum cihazı bağışladı

 

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni yaptırımlar kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Şubat 2021 23:17

    ABD nin yine vardır bir bir kahpe oyunu.yoksa bunlar günahlarını vermezler ve işbirliği yapmazlar.

  • Mustafa 23 Şubat 2021 01:33

    Evet. Akp siyaseti bunlara asla işbirliği yapmamalı, varandaşın suratına haykırdıklarını bu amerikalıların da yüzüne çarpmalı. Dost muttefik canım ciğerim lafları asla edilmemeli! Diğer partiler amerika almanya veya rusya ile herhangi bir iletişim kurduğunda hemen vay dış mihrak işbirlikçileri haçlı işbirlikçileri falan diyenler kendileride aynı noktada kalmalı!!

  • Gercekler 22 Şubat 2021 22:08

    Politikacılar öcüler üreterek, gerilimler ve öcüler üzerinden toplumları yönetmeyi kolay bulurlar. Bunun için de rn çok Dincilik milliyetçilik enstitürmanı kullanırlar, ve öcüler üzerinden korkular enfişeler olulturarak nefret duygusunu yükseltirler ve bu duygular güdümünde toplumları yönetirler. Oysa gercekler doğrular, adalet ve elitlik kriterleri herkesin bilincinde, karşılıklı anlayış ve doğru iletişimlele ülke potandiyellerini insanlar için verimli kıllarak ülke insanları daha refah ve huzurlu yaşar.

  • Yorum22 Şubat 2021 21:37

    Başlıkta abd rusyayla işbirliği yapacak deyince abd de s400 mü alacak dedim kendi kendime