E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya ilginç tepki---

ABD'den Rusya'ya ilginç tepki

ABD'den Rusya'ya ilginç tepki
31 Ağustos 2016 - 23:44 borsagundem.com

ABD'den, IŞİD'in dün Halep'te öldürülen sözcüsü için "Biz vurduk" diyen Rusya'ya tepki geldi.

IŞİD'in dün Halep yakınlarında öldürülen Sözcüsü Ebu Mahummed el-Adnani'nin kimin saldırısında vurulduğu ABD ve Rusya arasında tartışma konusu oldu. Rusya Savunma Bakanlığı'nın dün resmi sosyal medya hesapları üzerinden kendilerinin öldürdüğünü duyurduğu el-Adnani'yle ilgili bugün de ABD cephesinden açıklamalar geldi.

Önce Reuters'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bir yetkili, "El-Adnani'nin Rusya hava saldırısında öldürüldüğü doğru değil. Rusya'nın iddiası şaka gibi" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook'un da gündeminde IŞİD Sözcüsünün öldürülmesi vardı. Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Adnani'ye yönelik saldırıyı Rusya'nın düzenlediğini belirten Rusya Savunma Bakanlığının Facebook sayfasındaki açıklamasına dair soruları yanıtladı. Cook, "Rusya'nın Adnani'ye yönelik saldırı düzenlediği iddiasını destekleyecek bir bilgimiz yok. Ayrıca Rusya'nın başından beri zamanının çoğunu Esad rejimini desteklemek için kullandığını da vurgulamak isterim. Bildiğimiz kadarıyla Rusya, IŞİD'in liderlerini hedef alan bir çaba göstermedi. Adnani'yi hedef alan El Bab yakınında biz bir saldırı düzenledik. Bunun sonuçlarını hala değerlendiriyoruz" dedi.

IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Amak haber ajansı, asıl ismi Taha Subhi Fellaha olan örgütün sözcüsü Adnani'nin Halep çevresindeki çatışmalarda öldüğünü duyurmuştu. Bunun ardından Pentagon açıklama yaparak Adnani'ye yönelik hava saldırısı düzenlediklerini, bunun sonuçlarını değerlendirildiğini bildirmişti.

RUSYA 'BİZ ÖLDÜRDÜK' AÇIKLAMASI YAPMIŞTI
Rusya Savunma Bakanlığının sosyal medyadaki resmi hesabından da el-Adnani'nin öldürüldüğü saldırıyı kendilerinin düzenledikleri duyurulmuştu. Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Su-34 uçaklarının önceki gün Suriye'nin Halep kenti yakınlarındaki Maaratat-um-hauş bölgesinde düzenlediği operasyonda 40 militandan oluşan bir grubun hedef alındığı, bombardımanda ölenler arasında IŞİD'in Sözcüsü olarak bilinen Muhammed el-Adnani'nin de yer aldığı belirtilmişti. Açıklamada, el-Adnani'nin öldürüldüğünün birkaç istihbarat kanalı üzerinden doğrulandığı da ifade edilmişti.

IŞİD lideri Bağdadi'ye yakınlığıyla biliniyordu

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye yakınlığıyla bilinen İdlib doğumlu Adnani'nin, terör örgütünün Suriye'deki önde gelen liderleri arasında yer aldığı belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 5 Mayıs 2015'te, Ebu Muhammed el-Adnani'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgileri verenlerin 5 milyon dolarla ödüllendirileceğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)