E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den 'Rakka anlaşması' açıklaması---

ABD'den 'Rakka anlaşması' açıklaması

ABD'den 'Rakka anlaşması' açıklaması
16 Kasım 2017 - 23:44 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Türk Dışişleri'nin Rakka'daki anlaşmayla ilgili tepkisine yanıt verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, ABD Genel Kurmay Başkanlığı sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AA muhabirinin “Türk Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsünün PYD ile DEAŞ arasında Rakka’da söz konusu olan anlaşmaya yönelik "saygı duyuyoruz" açıklamasını esefle karşıladığını ifade eden bir açıklama yayınladı. Sizin bu konuda bir yorumunuz var mı?” sorusuna Pentagon sözcüsü White şu yanıtı verdi:

“Tüm bunlarla ilgili olarak tarafları siyasi çözümler aramaları konusunda teşvik etmeye devam ediyoruz. Biz SDG ile çalışmaya devam ediyoruz çünkü oradaki odağımız DEAŞ’ı yenmektir.”

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in bu anlaşmadan haberinin olup olmadığına yönelik soruya ise White cevap vermek istemediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)