E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’den PKK/YPG’ye 177 milyon dolar yardım---

ABD’den PKK/YPG’ye 177 milyon dolar yardım

ABD’den PKK/YPG’ye 177 milyon dolar yardım
26 Eylül 2021 - 09:17 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi, terör örgütü YPG/PKK’ya 177 milyon dolar yardım yapılmasını da öngören 778 milyar dolarlık 2022 savunma bütçesi tasarısını onayladı.

Pentagon’un talep ettiğinden 25 milyar Dolar daha fazla olan bütçe, 113’e karşı 316 oyla kabul edildi. Tasarı ile Irak ve Suriye’de DEAŞ ile mücadele konusunda eğitim ve destek giderleri için 522 milyon dolar kaynak ayrılırken, bunun 177 milyon doları YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Suriye programına tahsis edildi. 2021 bütçesinde aralarında YPG/PKK’nın da bulunduğu Suriye’deki gruplar için ayrılan kaynak 200 milyon dolar olmuştu.

85 YENİ F-35

Afganistan ‘dan kaotik çekilmenin gözden geçirilmesi için bir komisyon kurulmasını öngören tasarı ile ayrıca; toplam 13 yeni savaş gemisi ve denizaltı için 28.4 milyar dolar kaynak ayrıldı. Pentagon filosuna 85 adet F-35 ve 24 adet F-15 savaş uçağı ekleyecek. Tasarının yasalaşması için Senato’nun kendi versiyonunu kabul edip kongrenin iki kanadının metinlerini ortaklaştırması ve bunun Başkan Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.(Razi CANİKLİGİL/Hürriyet)

Pentagon'dan 'Taliban' itirafı! İlk defa açıkladı...

 

ABD'nin savunma bütçesine Kongre'den ilk onay

 

Avrupa Birliği 30 milyar euro bütçeli yeni idare oluşturdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena26 Eylül 2021 23:15

    dünyanın enzengin enn pislik ülkesi devleti allah belanı felaketlerden versin amin aminn amin

  • Tayyat26 Eylül 2021 22:33

    ABD kendi yalanına inanacak kadar ahmak ve ideal olarak gördükler her saçmalığı Abd çıkarı sanıyorlar Dünyanın sonunu bu kendine çok güvenen Abd nin getireceğine imanıyorum. Kavgayı yayparken korkmuyor gibi davranıyor ama biliyor ufacık birdevlet elindeki nükleer güçle Dünyayı patates gibi bölebilir Güç nerde kaldı Marsa gidene kadar dünya yerinde kalsa bari Ama acele ediyorlar

  • RAMO CANCAN26 Eylül 2021 17:51

    TÜRK HÜKÜMETİ BURDA BÜYÜK HATA YAPIYOR.FIRAT NEHRİNİN SUYUNU KESİN ABD UÇAK VE TIRLAR İLE SU GETİRSİN BUNLAR HEPSİ SUSUZLUKTAN KRILSIN.ELİMİZDE KOZ VAR BUNU BİR TÜRLÜ KULLANMIYORUZ.

  • mali26 Eylül 2021 17:41

    ABD' yi kandırıyorlar, boşa yatırım yaptırıyorlar. Terörü destekleyen ABD den nasıl dünya lideri olur!

  • El Turko26 Eylül 2021 16:15

    Abd (haçlı ittifakı) ve onun içimizdeki hainleri (hdp pkk ypg ve diğerleri) ne kadar çablarsanız çabalayın bu ülke Türklerin yurdu hainlerin ise cehennemi olacak. İnşallah reis oldukça silahlarımızı millileştirip füzelerimizi tanklarımızı savaş uçaklarımızı savaş gemilerimizi en iyi şekilde yapacağız. Zaten abd ondan ülkemize karşı her türlü oyunu tezgahlıyor hainlerde abd ile beraber reisi yok etmek istiyorlar. Allah korusun bunların derdi reisi yok ederek yapılan bütün önemli şeyleri yok ettirmek. Amerika israil bunlara çok ciddi destekler veriyor. Aklımızı başımıza devşirmemiz lazım. Şeytanlara uyup reisi yalnız bırakmamamız lazım. Allah vatanımızı kafirlerden ve onlar için çalışan içimizdeki hainlerinden korusun.

  • manyak herif26 Eylül 2021 14:55

    PKKLILARA yardım ettiği için Amerikalılara kızan yurttaşları anlayamıyorum.Neticede bu silah,mühimmat ve askeri techizatlar bize kalacak tıpkı Afganistan'da olduğu gibi.Bizatihi Amerikalı düşmanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.Teşekkürler AMERİKA.

  • azmi26 Eylül 2021 13:10

    Abd düşman müttefiktir. Her türlü melanet beklenir

  • Cemil26 Eylül 2021 13:02

    ALlah belani versin ABD. Dünya ya belalilari besleyen sensin. İnşallah senin başına bela olurlar..

  • TAMİZ KARTALGÖZ26 Eylül 2021 12:22

    abd boşunamı dostlarım millet ittifakı diyor.ülkemizi parçalayacak abd bunlar hala ben iktidara gelin hevesindeler.sen gelsen ne olacak söylermisiniz.istanbul belediyesini seçtiniz ne yaptı imamoğlu belediye finansal olarak iflasa yavaş yavaş yaklaşıyor imiş.yakında bombalar patlayınca görürsünüz.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Eylül 2021 11:54

    Zaten abd nin amacı güçlenen ve kendisine ait tüm silah ve sanayisi ile bir şeyler yapmaya kalkmakta malesef içimizdeki ABD kendisine içimizde dostlar bularak hep bunları yıllarca engellemiş olanların kapısına kilit vurdurmuştur.şimdiki amaçları da bu dur.bu ülke vatandaşları bir karar verecekler.ya millet ittifakını göreve getirip bu projeleri bitirip ülkemizde bir kürdistan devleti ırak suriye ve iran ı da içine alacak şekilde alarak yada bu işin altından kalkacağız.

  • Yorum26 Eylül 2021 11:16

    Suriye ye girip bu işi bitirmenin zamanı geldi

  • AHMET ÖZBİR26 Eylül 2021 10:43

    MİLLET İttifakı işte görün "DOSTLARINIZ TÜRKİYE'YE NASIL DÜŞMAN İMİŞLER." Bizler yani Türk Milletiyle ittifak kuranlar, vatana sevdalı olanlar CUMHUR İTTİFAKI'nın yanında olacağız, APO'NUN HEYKELİ'ni dikmek isteyenlere ve onların sevicilerine asla geçit vermeyeceğiz.

  • Mustafa26 Eylül 2021 09:37

    Adam iplemiyor seni eskiden el atılan yapirdi ilginçtir son zamanlarda açık oynamaya basladilar

  • Nedim26 Eylül 2021 10:30

    Yeni mi anladın zübük?  Dostları da Kripto Kemal. fetocu itler!  Anlamadı isen hala!  Yakında ipletmesini   de öğretiriz içeridekine de dışardakine de!  

  • Nedim26 Eylül 2021 09:34

    Kripto Kemal keyfinden göbeğini kaşıyordur!  Ama keyfini  kaçıracağız.