E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den PKK'ya 130 araç dolusu ağır silah---

ABD'den PKK'ya 130 araç dolusu ağır silah

ABD'den PKK'ya 130 araç dolusu ağır silah
14 Aralık 2022 - 13:05 borsagundem.com

Ankara'nın Suriye'ye bir kara operasyonu yapma sinyali vermesi sonrasında skandal bir iddia ortaya atıldı.

13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir’in İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenleyerek 6 kişiyi öldürmesi ve 81 kişiyi de yaralamasından sonra Ankara, Suriye’deki teröristlere karşı bir hava operasyonu düzenlerken, daha sonra bunun bir kara operasyonuna da evrilebileceğine dair açıklamalar gelmişti.

Bölgede gerilimin yüksek olduğu bir dönemde şaşkınlık yaratan bir iddia terör örgütlerine yakın konumlanan yerel medyadan geldi.

IŞİD’le mücadele maskesi altında ABD’den destek alan ve bünyesinde terör örgütleri PKK/PYD/YPG’yi barındıran Suriye Demokratik Güçleri ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yerel medyada yer alan haberlerde ABD’nin gelişmiş silahlardan oluşan 2 askeri konvoyu SDG’nin kontrolündeki bölgeye gönderdiği öne sürüldü.

İddiaya göre 2 askeri konvoy, Irak ve Suriye arasındaki sınır kapısından geçerek terör örgütünün kontrolündeki bölgeye ulaştırıldı. Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada biri 40 diğeri 90 araçtan oluşan askeri mühimmat yüklü konvoyda hava savunma sistemleri için radarlar ve silahların yer aldığı belirtildi.

Öte yandan benzer bir haberi Suriye’nin resmi haber ajansı Sana da duyurdu. Sana’daki haberde, “Amerikan işgal güçleri, Haseke'nin güneyindeki El Şedaddi'deki yasadışı üslerine gelişmiş toplar da dahil olmak üzere askeri teçhizat ve silahlar getirdi. Yerel kaynaklar Sana muhabirine, ‘Amerikan işgal güçleri, Irak'ın kuzeyindeki üslerinden gelen, gelişmiş top, mühimmat ve çeşitli askeri teçhizat taşıyan bir kamyon konvoyunu Haseke'nin güneyindeki El Şeddadi'deki üslerine getirdi’ dedi” ifadesi kullanıldı.

ABD'den PKK/YPG'ye kötü haber: Fonda 18 milyon dolar kesinti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ ASKER14 Aralık 2022 21:51

    İT ABD ..KANI BOZUK ABD

  • x14 Aralık 2022 20:19

    mejburen guclu olmak zorundayiz bunlarla basa cikmak icin ulkenin onunu tikamaya calisan takazlar cekilin kenara

  • vatandaş14 Aralık 2022 18:18

    Allah'ım bir katrina daha gönderiverdi akılları başlarına  gelsin imansızlar.

  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2022 14:31

    Burada en buyuk koz şudur. m4 karayolu. karayolu ulaşımına kladar konttol edeceksın. şuan var olsn stratejı dıplomasıdekı karşılık bulmayan sıyası olunca... askerin gucu ile m4 kontrol edilir. bazı kopruler yollar stratejık noktalar iha sıha vb pkk saldırısından sonra imha edılır. abd bu silahları petrol çıkan noktaların guvenlıgı ve abd askerlerının kontrolunde emrınde pkk pyd ler için veriyor. işid yok olunca güc pkk pyt abd kontrolune geçti. hatalar hatalar sonuçları... ESAD olsa idi istediğimizi yapardık kım soktu abd yi o topraklara??? 

  • xyz14 Aralık 2022 14:05

    Vururuz, onların doları varsa bizim Allahımız var, bir gece ansızın gelebiliriz, bizi test etmesinler, iha ve siha mız var, biz corca hansa bakmayız. Peki ondan sonra ne oluyor. Amerikan askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz.

  • 15 Temmuz14 Aralık 2022 20:59

    Dolarcı Ahmet, doğru söyleyenleri yine FETÖ cü diye suçlamaya başlamışsın. En büyük FETÖ cü , ne istedi de vermedik diyenler ve senin gibi destekçileridir. Bu arada Ergenekon savcılarının da hakkını yemeyelim tabi.

  • Türkoğlutúrk14 Aralık 2022 15:16

    Üsleri kapatmak işine gelmiyor ahmet.halen ABD ye yatırım.bu sağcılar ABD aşkı içinde oldukları sürece vatanseveriz demesin.

  • AHMET ÖZBİLEN14 Aralık 2022 14:48

    Ne yapacak idik fetöcü pkk lı seni.ülkemizi yan ülkeleri böldürelim mi.abd 10 000 km geliyor bularda ne işi var.sen yarın başına geleceklerinden haberin yok bunları kabul ediyorsun galiba.

  • Bir dost14 Aralık 2022 13:59

    Bakalim abd ye veryansin edenler kullandiklari iphonelari birakiyorum kullanmayacagim vestel phone kullanacagim durustlugunu ne zaman gosterecekler

  • Mucise Reis ;)14 Aralık 2022 13:44

    "Amerikanın çocukları diye  kızanlar" :D bakalım Amerikanın kendisine neler söyleyecek TBMM de :D ciddiyet ve samimiyet göreceğiz... 

  • Murat14 Aralık 2022 13:23

    Siha'larimiz için iyi bir eğitim fırsatı olacak zamanı geldiğinde bu verilen araçlar....