E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD'den piyasalara bayram hediyesi---

ABD'den piyasalara bayram hediyesi

ABD'den piyasalara bayram hediyesi
11 Temmuz 2016 - 09:39 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Piyasalara Bayram Hediyesi…
Bayram trafiğini aşıp büyük şehirlere geri dönen yorgun tatilciler için dünya piyasalarının halini bir cümle ile özetleyelim. “Az gitmişim, uz gitmişim, dere tepe düz gitmişim, birde bakmışım ki bir arpa boyu bile yol gidememişim”.
Nereden çıktı bu masal muhabbeti diyorsunuz. Ne yapalım, gerçek bu. Biz tatile giderken MSCI Dünya endeksi 401 seviyesindeydi. Geçen hafta Cuma günü aynı düzeyde kapattı. Brexit artçı şoklarıyla haftanın ilk üç günü gelen satışlar güçlü ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası dengelendi.
Tatili öncesi Piyasalara Bayram Hediyesi başlığı ile kısa bir rapor yazarak piyasalara AL tavsiyesi vermiştik. Brexit depreminin artçı şoklarına rağmen piyasalar ile ilgili iyimserliğimizi koruyoruz. Güçlü tarım dışı istihdam verilerine rağmen Fed’in faiz artırma ihtimalinde, ABD devlet tahvili faizlerinde ve DXY dolar endeksinde önemli bir artış olmaması görüşümüzü destekliyor.
Fed’in faiz artırma ihtimalinin 2017 sonrasına ötelenmesi ve Abe’nin seçim zaferi sonrası Japonya’nın ilave genişleyici politikalara gitmesi ihtimalinin artması kısa vadede risk seven varlıkları destekleyecek. Yüksek betalı bir piyasa olarak Borsa İstanbul bu yükseliş dalgasından payını alacaktır.
Asya borsaları ve ABD vadelileri Borsa İstanbul’un %1’e yakın primle açılacağına ve 78.700 seviyesindeki direncini zorlayacağına işaret ediyor. Dünya borsalarındaki iyimser havanın korunması durumunda Borsa İstanbul hafta içinde 80.000 civarındaki ana direncini kırmayı deneyebilir.

İş Yatırım

Borsada boşluk kapanır

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.07.2016

 

Günün önemli piyasa haberleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)