E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Peşmerge'ye şartsız yardım---

ABD'den Peşmerge'ye şartsız yardım

ABD'den Peşmerge'ye şartsız yardım
13 Kasım 2017 - 07:49 borsagundem.com

Irak'ın toprak bütünlüğü şartını kaldıran ABD Kongresi Peşmerge güçlerine 365 milyon dolarlık yardımı onayladı

ABD Kongresi, 2018 bütçe yasasında Peşmerge güçlerine askeri yardımda “Irak’ın toprak bütünlüğü” şartını kaldırarak, 365 milyon dolarlık askeri yardımın şartsız olarak Peşmerge güçlerine gönderilmesine karar verdi.

Kongrenin aldığı karar doğrultusunda 365 milyon dolarlık askeri yardım, şartsız olarak Peşmerge güçlerine gönderilecek. Al Monitor gazetesinde konuya ilişkin haberde, “ABD kongresinin Peşmerge güçlerine yardım için attığı bu adım çok önemlidir ve tavrında değişikliğe gittiğinin bir göstergesidir” ifadelerine yer verdi. Kongre üyeleri tarafından konuyla ilgili hazırlanan raporda, Washington’un, Irak ve Suriye politikalarını gözden geçirilmesi istenirken Kürt yönetimine saldırılarda bulunan İran destekli paramiliter güç Haşdi Şabi ile Peşmerge arasındaki çatışmalardan endişe duyulduğu vurgulandı. (Milliyet / Namık Durukan) 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali13 Kasım 2017 08:50

    ABD bölgede kaosu değil istikrarı desteklemeli.

  • KILIÇ13 Kasım 2017 08:24

    TÜM ORTADOGUYU ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNDÜREN BİR TERÖR DEVLETİ VAR DÜM DÜNYA İNSANLIGI BU TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI UYANIK OLMAYA DAVET EDİYORUM ONUN MİSYONU SİLAH SATMAK KANDAN NEMALANAN BU HAYİNLERE KARŞI BİRLİK OLMASAK GELECEKTE FEKATLERLE YÜZYÜZE KALIRIZ.