E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Peşmergeye bir haftada ikinci askeri yardım---

ABD'den Peşmergeye bir haftada ikinci askeri yardım

ABD'den Peşmergeye bir haftada ikinci askeri yardım
29 Temmuz 2021 - 10:01 borsagundem.com

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine bir haftada ikinci kez askeri araç yardımında bulundu.

Koalisyon güçleri, Erbil'de düzenlenen devir teslim töreniyle Peşmerge Bakanlığına içerisinde Hummer tipi zırhlı araç ve ambulansların yer aldığı 59 adet askeri araç teslim etti.

Peşmerge Bakanlığına koalisyon güçleri 26 Temmuz'da da 70 civarında yeni araç vermişti. Törende sergilenen araçlar arasında Humvee türü zırhlı araç, tanker ve askeri kamyonlar olduğu görülmüştü.

Söz konusu yardımın, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin "terör örgütü DEAŞ ile mücadele için ABD'li askerlerin Irak'taki varlığına ihtiyaç kalmadığını" söylemesinin ardından gelmesi dikkati çekmişti.

ABD’den Dedeağaç’a yüzlerce tank ve zırhlı araç sevkiyatı

 

ABD'nin Irak'taki askerlerini çekmesi Orta Doğu'yu nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru29 Temmuz 2021 12:11

    herşeyin başı bilimden geçiyor bir ülkede bilim olursa teknolojide olur ,teknoloji olursa nükleer gücün olur, o zaman ne amerika ne rusya nede diğer gelişmiş ülkeler sana hiçbirşey yapamazlar ve sözünün bir ağırlığı olur ,biz kendi kendimizi övüp duruyoruz bizi hesaba alan bile yok, elli sene öncede aynıydı şimdide aynı...

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Temmuz 2021 11:03

    biz kapıları kapatır isek abd değil kralı bir şey yapamaz aynen ermenistan gibi yokluktan ve yoksulluktan geberir giderler.mesala Türkiye fırat nehrinin suyunu kessin bakın pkk ypg kalıyor mu.abd uçaklar ile su getirip içirsin bakalım.ama bu kararı alabilecek yürekli bir hükümet lazım.şuan görünmüyor millet ittifakıda kimin adamı olduğu bes belli.onlardan da hç bir şey olmaz.