E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den operasyon açıklaması: Türkiye'yi durdurmayacağız---

ABD'den operasyon açıklaması: Türkiye'yi durdurmayacağız

ABD'den operasyon açıklaması: Türkiye'yi durdurmayacağız
07 Ekim 2019 - 18:23 borsagundem.com

ABD Dışişeri 'nden üst düzey bir yetkili "Türkiye’nin operasyonuna hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz. Ancak operasyonu durdurmak için adım atmayacağız" açıklamasında bulundu

ABD Dışişleri Üst Düzey Yetkilisi'nin yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyona ABD'nin müdahalede bulunmayacağı belirtildi.

Yetkili "Türkiye’nin operasyonuna hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz. Ancak operasyonu durdurmak için adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

PENTAGON: BELİRLİ BİR BÖLGEDEKİ UNSURLARIMIZI ÇEKTİK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) "Suriye'nin kuzeyinde belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in, hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşın Suriye'nin kuzeydoğusundan Amerikan askerlerini çekme kararı konusunda iletişim halinde olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, isminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi, Pentagon'un Trump'ın Suriye kararından haberdar olduğunu söyledi.

Yetkili, "Bakan Esper, hafta sonu bu konuda, Genelkurmay Başkanı Milley, Bakan Pompeo, Büyükelçi O'brien ve Başkan ile irtibat halindeydi." dedi.

ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan yetkili, "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik." ifadesini kullandı.

Yetkili, bu bölgenin, ABD ile Türkiye'nin üzerinde mutabık kaldığı "güvenlik mekanizması" alanı olarak da tanımladıkları Tel Abyad ve Ayn el-İsa olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XX07 Ekim 2019 23:05

    ŞAKAMISIN SEN.DİREKT ABD ASKERİ Mİ ÖLDÜRECEKTİK YANİ...BU İŞLERDEN ANLAMADIĞIN BELLİ...

  • Erhan07 Ekim 2019 19:36

    Yapılacak bir operasyon varsa sessizce hemen halledilmeliydi. Ama politikacılar uzun süredir her gün defalarca operasyon yapacağız operasyon yapacağız. Sürekli tribünlere oynama hali! Şimdide diğer taraflarda haydi yap haydi yap der gibiler.

  • AhmetK07 Ekim 2019 22:17

    Aha kahveden bir yorum, pişpirik oynarken. Ya arkadas, kolay mı sanuyorsun bu işleri. Siyaset, kamuoyu olusturma vs.

  • Kürşat07 Ekim 2019 19:09

    Atın kuyruğunu bağlama vakti gelmiştir gazamız mübarek olsun

  • Talha07 Ekim 2019 19:09

    ABD bu ne önünden ne arkasından gidilir. Ancak bizim yetkililerin her türlü tedbiri alacağını umut ediyorum. Ki aylardır operasyon yapacağız diye gereğinden fazla medyaya düştü. Daha gizli yürütülse daha iyi olurdu sanki. Terör örgütü oralarda haince tuzaklar kurmuş olabilir. Elbette operasyonu yürütecek komutanlarımız bu konuda fazlasıyla tecrübelidir. Allah askerlerimizin yardımcıları olsun.

  • Ali bazli07 Ekim 2019 19:04

    Batakliga cekiyolar bizi

  • Hmm07 Ekim 2019 19:03

    200 tır malzeme neyin nesi

  • : )07 Ekim 2019 18:53

    Durdurmuyoruz diyo ama, Türkiye serbest kalacak olan işiden sorumludur...türkiye kürt müttefiklerimize ellemeyecek ... Türkiye tek başına benden hava yada kar yada uydu desteği vermiyorum diyor... Eeeee nato gücüyüz sözde. destek yok diyor. kimse destek vermeyecek böylece nato ülkelerinin hiç biri... 

  • Ahmak group sizi 07 Ekim 2019 18:51

    Verin gazı sokun kurduğunuz bataklığa turkiyeyi burada aptal çok bu işleri yiyeyecek....

  • Vatandas ali07 Ekim 2019 18:48

    YUZYUZE DOGUSEMEZSİNİZ ANCAK ARKADAN HANCERLEMEYE CALİŞİRSİNİZ KAHBE A.B.D

  • Tarkan 07 Ekim 2019 18:34

    Hava da tuzak kokusu var