E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den savaş tehdidi, Kuzey Kore'den rest---

ABD'den savaş tehdidi, Kuzey Kore'den rest

ABD'den savaş tehdidi, Kuzey Kore'den rest
15 Ağustos 2017 - 00:05 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Mattis yaptığı açıklamada "Kuzey Kore ABD'ye karşı füzeleri ateşlerse çok hızlı bir şekilde savaşa dönüşür" ifadelerini kullandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, saldırı planını onaylayarak restini çekti

ABD ile Kuzey Kore arasındaki füze krizinin boyutu gittikçe büyüyor. Kuzey Kore'nin Guam'ı füze ile vurma planına Washington'dan savaş tehditli yanıt geldi. Ancak geri adım atmayan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, planı onaylayarak adeta ABD'ye rest çekti.

Reuters'in haberine göre; ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, " Kuzey Kore ABD'ye karşı füzeleri ateşlerse çok hızlı bir şekilde savaşa dönüşür" dedi. 

Mattis, Guam hakkında da önemli ifadeler kullandı.

ABD Savunma Bakanı, Kuzey Kore'nin Guam'a yönelteceği bir füzenin dakikalar içinde tespit edileceği ve yok edileceği açıklamasında bulundu.

KİM'DEN GUAM HAMLESİ

Mattis'in savaş tehdidinin ardından Kuzey Kore'den geri adım gelmedi ve Guam'ı vurma planı kabul edildi. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ordusunun Guam'ın çevresini vurma planını içeren raporu kabul etti. Kim Jong Un, karar vermeden önce ABD'nin faaliyetlerini izleyeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)