E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den kritik Türkiye açıklaması---

ABD'den kritik Türkiye açıklaması

ABD'den kritik Türkiye açıklaması
15 Ağustos 2016 - 21:39 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de Fırat'ın batısındaki Münbiç'in terör örgütü DAEŞ'ten alınmasına yönelik operasyonları ABD ile Türkiye arasındaki taahhütlere bağlı şekilde yürüteceklerini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kasabasının DAEŞ'in elinden alınması ve sonrasında atılacak adımlara yönelik AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Münbiç'teki operasyonların DAEŞ'in yenilgiye uğratılmasının yanında kentin kontrolü ile yönetiminin de yerel halka bırakılması amacıyla yapıldığını açıkça belirttiklerini vurgulayan Galloway, DAEŞ'in kette kalan savaşçıları ile onlarla savaşan yerel güçler göz önünde bulundurulduğunda Münbiç'te çok değişken bir durum bulunduğuna dikkati çekti. Galloway, şunları kaydetti:

"Suriye Arap Koalisyonunun, Münbiç'in DAEŞ'ten kurtarılmasına dönük uzun ve zorlu bir savaşın sonuna yaklaştığını düşünüyoruz. Güçlerin son konuşlandırılması Suriye Arap Koalisyonu ve Suriye Demokratik Güçleri'nin komutasında yapılıyor. Herhangi bir takvime dair spekülasyonda bulunmayacağız."

ABD'nin, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı savaştaki ortaklığından memnuniyet duyduğunu ifade eden Galloway, "Bu operasyonların iki ülke arasında verilen sözlerle uyumlu bir şekilde yürütüleceğini açıkça taahhüt ettik. Ankara'yla bu ve diğer konularla alakalı da sürekli iletişim halinde olmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Washington yönetimi, PYD'nin bazı yerel Arap unsurlarla Fırat nehrinin batısında operasyonlara katılması gerektiğinde ısrarcı olmuştu. Örgütün Suriye'de uygulamaya koymak istediği planlar konusunda Washington'u uzun süredir uyaran Ankara ise müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye atan adımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamıştı.

ABD yönetimi, Fırat'ın batısındaki Münbiç'in DAEŞ'ten alınmasının ardından operasyonlara katılan PYD'nin ilçeyi terk edeceğine dair Türkiye'ye güvence vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)