E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den kritik iddia: Rusya işgale o tarihte başlayabilir---

ABD'den kritik iddia: Rusya işgale o tarihte başlayabilir

ABD'den kritik iddia: Rusya işgale o tarihte başlayabilir
11 Şubat 2022 - 22:24 borsagundem.com

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan "Putin'in Ukrayna'yı işgali “Olimpiyatlar sırasında başlayabilir" açıklamasında bulundu

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray'da Ukrayna krizine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal konusunda net olarak karar verdiğini şu anda söyleyemeyeceklerini, ancak işgalin her an başlayabileceği konusunda ellerinde güçlü istihbarat olduğunu kaydetti.

Olimpiyatlar bitmeden önce başlayabilir

Sullivan, "İstihbarat raporlarına girmeyeceğim ancak daha önce Çin olimpiyatlarından sonra olabileceği spekülasyonunun aksine şu anda açıkça söyleyebilirim ki Olimpiyatlar bitmeden başlayabilir." değerlendirmesini yaptı.

ABD ile NATO müttefiklerinin olası bir işgal karşısında en ağır yaptırımlar ve diğer yollarla Rusya'ya karşı tepkisini ortaya koyacağına vurgu yapan Sullivan, Rusların Ukrayna'ya önce hava ve füze saldırıları yapıp ardından kara operasyonuyla işgalin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Sullivan ayrıca, Rusların Kiev'e yönelik ani bir saldırı ile Ukrayna'nın başkentini ele geçirmek isteyebileceklerini iddia etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ayrıca, gelecek 24 saat ile 48 saatlik süre içinde neler olacağını bilemediklerini, Ukrayna'da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyledi.

Çin'deki 2022 Pekin Olimpiyat Oyunları, 20 Şubat'ta sona erecek.

Ukrayna Rusya'ya 48 saat verdi

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin

Ukrayna askeri sivil halkı olası bir savaşa eğitiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum12 Şubat 2022 16:21

    Tıy kto takoy davay dasvidanya

  • Alibey çok 12 Şubat 2022 10:30

    Rusya aptal olma Ukrayna ya girme yoksa bitersin ekonomi batar

  • şüpheci12 Şubat 2022 12:30

    Rusya çok yıpranır,inşallah parçalanır.

  • Yorum11 Şubat 2022 23:39

    Ha başucumuzda ırakı ikikez işgal ettiler yetmedi suriyeye yetmedi mısırda darbe yetmedi libyada iç savaş yetmedi Afganistan da savaş şimdi Rusya ukrayna yı işgal edecekmiş 30 sene önce kendi isteğiyle verdiği toprakları geri alacakmış alırsa alsın abd bu savaşı planlamış şimdide tezgaha koymuş bişey olmaz birazda AB ABD düşünsün hadi bakem