E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den korkutan İran açıklaması---

ABD'den korkutan İran açıklaması

ABD'den korkutan İran açıklaması
01 Aralık 2018 - 23:50 borsagundem.com

ABD yönetimi, İran'ın BMGK yasağını ihlal eden orta menzilli balistik bir füze denemesi yaptığını bildirdi. Pompeo, 'Bu füze, İran'ın Avrupa'nın bir bölümünü ve Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip.' dedi

ABD yönetimi, İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik  Konseyi (BMGK) yasağını ihlal eden orta menzilli balistik bir füze denemesi  yaptığını bildirdi. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'ın balistik füze denemesiyle  ilgili yazılı açıklama yaptı.

İran'ın çeşitli savaş başlıkları taşıma kapasitesine sahip orta  menzilli bir füze denemesi yaptığını kaydeden Pompeo, "Bu füze, İran'ın  Avrupa'nın bir bölümünü ve Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurma menziline sahip."  ifadesini kullandı.

"Bu füze denemesi, BMGK'nin 2231 sayılı kararını ihlal ediyor."  değerlendirmesinde bulunan Pompeo, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip  balistik füzelerle ilgili İran'ın tüm adımlarının söz konusu yasak kapsamına  girdiğini vurguladı.

ABD yönetimi olarak bu tür faaliyetleri kınadıklarını aktaran Pompeo,  "İran'a, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili tüm  eylemlerini derhal sona erdirmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın  başarısız olması halinde İran'ın yeniden uranyum zenginleştirme programına  başlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)