E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Japonya'ya 23,11 milyar dolara 105 adet F-35 satışına onay---

ABD'den Japonya'ya 23,11 milyar dolara 105 adet F-35 satışına onay

ABD'den Japonya'ya 23,11 milyar dolara 105 adet F-35 satışına onay
10 Temmuz 2020 - 06:49 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya 23,11 milyar dolar değerinde 105 adet F-35 tipi 5'inci nesil savaş uçağının satışına onay verdi

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya Dış Askeri Satış kapsamında 23 milyar 11 milyon dolar değerinde 105 adet F-35 Müşterek Taarruz Uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, satış paketinde 63 konvansiyonel kalkış ve iniş yapabilen F-35A, 42 kısa mesafe kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi savaş uçağının yanı sıra 5 adet yedek F-35 motorunun bulunduğu kaydedildi.

Bu satış gerçekleştiği takdirde, Suudi Arabistan'a 2010 yılında yapılan 29 milyar dolarlık askeri satıştan sonra ABD tarihindeki en büyük satış olacağı belirtildi.

Satışın gerçekleşmesi için Kongrenin 30 gün içinde itiraz etmemesi gerekiyor.

Tayvan, Almanya ve Belçika'ya 788,3 milyon dolarlık askeri satış

Diğer taraftan Ajans, Tavyan'a Patriot hava savunma sistemlerinin tamir ve yenilenmesi için 620 milyon dolarlık satışa onay verildiği açıklamasını yaptı.

Bunun yanı sıra Almanya'ya 130 milyon dolar değerinde 64 adet MK-54 tipi hafif torpido ve 10 adet MK-54 torpido çevrim kiti satışına, Belçika'ya ise 33 milyon dolar değerinde 29 adet MK-54 hafif torpido satışına onay verildiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 13:25

    Ya mantık şu okumayanlar hala anlamıyor... ABD çin+kuzey kore ye karşı Japonlara uçak satıyor... Neden ? 1 Japon bu uçakları alacak . 2 uçaklara göre üsler yapacak 3 üslerde mihimmat silah cephane yedek parça alacak 4 japonlar bunların sökum, bakım , tamir gbi şlerinde uzmanlaşacak. 5- farklı ulkelerinde üsler yapacak, alt yapı ve askeri uyumlarını bu 5 nesil abd uçaklarına göre tasarlayacak... ve.... avaş oldu atıyorum, ABD uçakları, her japon üssüne inebilr, kullanabilir, ihmak yakıp silah roket vb. takıp bakım yaptırtabilir. böylece k.kore-çin tehdidine karşı bir çok üssü, bakım ikmal vb uyumlu radar sistemini kullanabilir. ABD bunları, bedavaya alıyor, ekstra üs kurma, bakım, vb masrafa girmiyor. uçak gemisi ile gidip, kriz anında herjapon üssünü müttefik diye kullanabiliyor... olay budur. yoksa ne diye satsın ? hemde üzerine para kazanıyor, kendıne urettıklerı bedava gelıyor, jaonda üretmediğinden muhtaç duruma düşüyor ABD ye... okuyun be

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Temmuz 2020 15:47

    ABD korkusundan nato diye bir oluşumu kurdu.hem rusya , çin ve hindistan gibi ülkelerin bir savaşta ön koruma sağlamak ve nato oluşumunu kullanarak başka ülkelerden silah aldırmamak kendisi satmaktır.k.kore yi de abd kurduğu söylenmekte olup, bu oluşumlarla ülkeleri bir birlerine düşman ediyor ve yine kendisi silah satıp durmaktadır.yani işine geldiği gibi hareket etmektedir.istediğine satıyor istemediğini satmıyor.o yüzden ülkemizin acilen tüm silahları kendisinin yapması gerekmektedir.chp den de bu önemli şeyleri bekler idik fakat malesef partide böyle bir lider vasfında milletvekili yoktur.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Temmuz 2020 11:17

    japonda uçak projesinde yoktur onlara satıyorlar biz hem üretici hemde alıcısıyız bize yoktur.böyle kalleşlik olmaz.zaten ülkemizdeki tüm pislikleri, şehitleri , tüm krizleri çıkartan abd dir.