E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den İsrailli Bakana tepki: Kabul edilemez---

ABD'den İsrailli Bakana tepki: Kabul edilemez

ABD'den İsrailli Bakana tepki: Kabul edilemez
07 Kasım 2023 - 03:35 borsagundem.com

ABD, Gazze'yi nükleer bomba ile tehdit eden aşırı sağcı İsrailli bakana tepki gösterdi. Nükleer tehdidin kabul edilemez olduğunu dile getiren Patel, İsrail'in kendini koruma hakkının olduğunu da sözlerine ekledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu'nun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik nükleer bomba tehdidinin "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

Patel, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PATEL: NÜKLEER TEHDİT KABUL EDİLEMEZ

Tüm tarafların nefret dolu söylemlerden kaçınmasının önemine değinen Patel, Eliyahu'nun Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğuna yönelik açıklamasının "tamamen kabul edilemez" olduğunu söyledi.

AA muhabirinin "ülkesinin İsrail'e yaptığı çağrıların İsrail'i uluslararası hukuka uygun davranmaya zorlamada yetersiz kaldığını düşünüp düşünmediğine" yönelik sorusunu cevaplayan Sözcü Yardımcısı Patel, İsrailli ortaklarıyla yaptıkları görüşmelerde, sivillerin korunması ve Hamas ile siviller arasında ayrım yapılması gerektiği konusunda son derece net olduklarını ifade etti.

Devam eden diplomatik görüşmelerin ayrıntılarına girmeyeceğini dile getiren Patel, konuyu gündeme getirmeye de devam edeceklerini kaydetti.

ABD'nin İsrail'in eylemlerini desteklediği veya endişe duyup duymadığı konusundaki soruya ise Patel, "İsrail'in kendini savunma ve güvenliğini koruma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. 7 Ekim'de yaşananların dünyadaki hiçbir ülke tarafından kabul edilebilecek bir şey olmadığına inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

GAZZE'YE NÜKLEER BOMBA OLASILIĞI

İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu, katıldığı bir radyo programında nükleer bomba kullanmanın Gazze'ye yönelik olasılıklardan biri olduğunu söylemişti.

Bu açıklamanın ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'yu kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırmıştı.

Guterres: Gazze, çocuk mezarlığına dönüştü

 

DSÖ: Gazze'deki bombardıman endişe verici

 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni ikiye bölerek tamamen kuşattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv07 Kasım 2023 09:27

    sizi hamasın elinden abd de kurtaramıycak abd hangi şavaşı kazanmışki bunukazansın not kurecik ve diger üsler türkiyeden defolup gitsin yeter artık