E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD’den İran’a yeni yaptırımlar---

ABD’den İran’a yeni yaptırımlar

ABD’den İran’a yeni yaptırımlar
30 Eylül 2022 - 07:55 borsagundem.com

ABD, İran'ın petrol ihracatına Çin şirketlerini hedef alarak yeni yaptırımlar getirdi.

ABD, İran'ın petrol ve petrokimya ticaretine dahil olmakla suçladığı şirketleri yaptırım listesine dahil etti. Yaptırım listesine eklenen bu şirketler arasında Çin merkezli 5 şirket de yer aldı.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Brian Nelson yaptığı açıklamada, "İran 2015 nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanmasını reddetmeye devam ettikçe İran petrolünün ve petrol ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı olarak Çin merkezli Zhonggu Storage and Transportation ile WS Shipping şirketlerinin İran için petrol ve petrokimya ürünleri taşıdıklarını ve depoladıklarını tespit ettiklerini belirtti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

ABD'de petrol yöneticileri endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Eylül 2022 08:24

    Kendilerinde nükleeer bomba car dünya barışı için :D çinda, iranda, rusyada  olunca dünya tehdit aldında :D  ya bi geçin bu işleri... süperman Biden : )) Yeni Marvel karakteri oldu başımıza...