E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den İran İletişim Bakanı Azari'ye yaptırım---

ABD'den İran İletişim Bakanı Azari'ye yaptırım

ABD'den İran İletişim Bakanı Azari'ye yaptırım
22 Kasım 2019 - 19:49 borsagundem.com

ABD, İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azari'yi geniş kapsamlı internet kesintileri nedeniyle yaptırım listesine ekledi.

İran'da protestoların etkisini azaltmak için cumartesi gününden itibaren Ulusal Güvenlik Konseyi'nin kararıyla internet bağlantısının tümüyle kesilmesinin ardından ABD'den yaptırım kararı geldi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azari, yaptırım listesine dahil edildi.

Yaptırımlar kapsamında Azari'nin ABD'deki mal varlığı bloke edilirken ABD vatandaşları söz konusu mal varlıklarıyla ilgili işlemlerde bulunamayacak.

İran'da benzin zammından sonra patlak veren şiddet içerikli gösteriler nedeniyle hükümet internet erişimini tümüyle kesmişti. İnternet kesintisi, muhaliflerin gösterileri sosyal medyada paylaşmasını engellemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tırrrr ammmpppppp23 Kasım 2019 00:10

    ülkede internetin kesilmesi abd yi neden ilgilendiriyor ki demekki ülkeyi karıştıran abd bunu açıkça söylemese de ama unutmamalı ki karşılarında ırak mısır lübnan yok iran çok denklemli bir ülkedir ve yıkılması zordur