E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den hipersonik füze teknolojisi testi!---

ABD'den hipersonik füze teknolojisi testi!

ABD'den hipersonik füze teknolojisi testi!
22 Ekim 2021 - 12:16 borsagundem.com

Çin’in nükleer kapasiteli bir hipersonik füze denemesi iddialarının ardından ABD hipersonik füze teknolojisini test ediyor

ABD, yeni silahların geliştirilmesi konusunda bilgi verecek hipersonik silah bileşeni prototiplerini test ettiğini duyurdu.

ABD Donanması tarafından yapılan açıklamada, Çarşamba günü Virginia Wallops’taki bir NASA tesisinde yapılan üç testin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, “Bu test, gerçekçi bir çalışma ortamında gelişmiş hipersonik teknolojileri, yetenekleri ve prototip sistemleri gösterdi” denildi.

Öte yandan, ABD’nin Silahsızlanma Konferansı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Robert Wood, Çin’in Ağustos ayında nükleer kapasiteli bir hipersonik füze denemesi yaptığına ilişkin haberlerle ilgili endişelerini dile getirdi.

İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde geçtiğimiz hafta yer alan haberde, Çin’in yörüngeye hipersonik bir füze fırlatarak yeni bir uzay kabiliyetini test ettiği iddia edilmişti.

Ancak Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında haber hakkında sorulan soruya, “Bu bir füze değil, bir uzay aracıydı” diyerek yanıt vermişti

Çin, yaz boyunca 2 hipersonik silah testi gerçekleştirdi

 

Biden: Çin'e karşı geri adım atmayacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN17 Mayıs 2022 11:54

    sahtekar abd çinin hipersonik füze gelişştirmesinin endişe verici olduğunu açıklamıştı kendiside gizliden yapıyormuş vay terörist abd

  • doğru22 Ekim 2021 13:40

    bizde hala savaş uçağı peşindeyiz,gelişmiş ülkeler füze ve insansız hava araçları ile  nüükleer güç üzerinde yoğunlaşırken askeri ve sivil erkan f-35 peşinde...