E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den hava operasyonunda El Kaide elebaşını öldürdük iddiası---

ABD'den hava operasyonunda El Kaide elebaşını öldürdük iddiası

ABD'den hava operasyonunda El Kaide elebaşını öldürdük iddiası
23 Ekim 2021 - 04:27 borsagundem.com

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, Tel Abyad'a düzenlenen hava saldırısında El Kaide elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğü öne sürülerek "Sivil kayıplara dair herhangi bir bilgimiz yok" denildi

ABD, Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk kasabası yakınlarında düzenlediği hava saldırısında üst düzey El Kaide elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğünü iddia etti. 

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin, Suriye'nin kuzeybatısında düzenlediği hava saldırısında Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğü öne sürülerek, "MQ-9 tipi insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda sivil kayıplara dair herhangi bir bilgimiz yok." denildi.

El Kaide'nin, ABD ve müttefikleri için tehdit oluşturmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, "El Kaide, Suriye'yi, yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir sığınak olarak kullanıyor. El Kaide ayrıca Suriye'yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor." ifadelerine yer verildi.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Pentagon, 29 Ağustos'ta Kabil'e düzenlenen hava saldırısı sonrası DEAŞ elebaşının öldürüldüğünü açıklamıştı. Yerel kaynaklar ise saldırıda sivillerin öldüğünü bildirmişti. 15 gün sonra Pentagon'dan yapılan bir başka açıklamada, saldırıda sivillerin öldürüldüğü kabul edilerek özür dilenmişti.  

DEAŞ militanı değil! ABD'nin Kabil fiyaskosu belgelendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)