E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den güvenli bölge açıklaması: Yeni Kandil istemiyoruz---

ABD'den güvenli bölge açıklaması: Yeni Kandil istemiyoruz

ABD'den güvenli bölge açıklaması: Yeni Kandil istemiyoruz
25 Mart 2019 - 23:44 borsagundem.com

ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de sınır boyunca belirli bir mesafede "YPG'den arındırılmış güvenli bölge" konusunda Türkiye ile çalıştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin Suriye'deki hedefinin DEAŞ'ın kalıcı şekilde yenilmesi olduğunu belirterek, "Bugün buna çok yakınız ancak halen DEAŞ hücrelerinin  olduğunu ve DEAŞ'ın bazı insanların akıllarında varlığını sürdürdüğünü biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Jeffrey, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına değinerek, "Oldukça  sınırlı sayıda kuvvetimiz şu aşamada netleştirilmemiş bir süre boyunca temizlik  operasyonları ve DEAŞ'a karşı istikrar operasyonlarını devam ettirmek üzere (Suriye'de) kuzeydoğuda ve El Tanif'te kalacaklar" şeklinde konuştu.

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin soruları yanıtlayan  Jeffrey, "Silahlı güçlerin çekilmesi başladı. Kuvvet sayısı orada kalacak nihai  sayıya doğru iniyor" ifadesini kullandı.

YPG'nin olmadığı güvenli bölge

ABD'nin bölgedeki ortakları ile çalışmaya devam edeceğini dile getiren  Jeffrey, Türkiye sınırında kurulacak güvenli bölgeye ilişkin detayları da  açıkladı.

Jeffrey, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile üzerinde çalıştığımız şey, Türkiye sınırı boyunca belirli  bir mesafede YPG'nin olmadığı güvenli bir bölge kurmaktır çünkü Türkiye, YPG ve  onun PKK ile olan bağları konusunda oldukça huzursuz, bunu anlıyoruz. Suriye'nin kuzeyinde yeni bir Kandil olsun istemiyoruz. Ancak aynı zamanda aralarında Kürtlerin de bulunduğu SDG ortaklarımıza kötü muamele edilmesini de istemiyoruz. Herkesin ihtiyacı karşılansın istiyoruz."

Koalisyon ortaklarından, Suriye'de DEAŞ ile mücadeleye verdikleri  desteği devam ettirmelerini istediklerini ve oldukça iyi yanıtlar aldıklarını  anlatan Jeffrey, ülkede kalacak koalisyon kuvvetlerine ilişkin de şunları dile getirdi:

"Biz barış gücü veya buna benzer bir şey için bir koalisyon  aramıyoruz. Koalisyon personelinden bizim Suriye'deki DEAŞ ile mücadele  operasyonlarımıza verdikleri katkıyı devam ettirmelerini ve artırmalarını  istiyoruz ve oldukça iyi karşılıklar da aldık ancak ilk misyon DEAŞ ile mücadele,  DEAŞ'ın yenilmesidir. Herhangi bir güvenli bölgede faaliyet göstermek değildir."

DEAŞ elebaşı Bağdadi

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin nerede olduğuna  ilişkin soru üzerine Jeffrey, terör örgütü elebaşının nerede olduğunu henüz  bilmediklerini ve Bağdadi'nin öldürülmesinin kendileri için öncelik olduğunu  söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci26 Mart 2019 15:09

    pkk nin ilk tohumlarini atan/yeserten kim ????fazla lafa gerek yok,

  • Hasan Aydın26 Mart 2019 13:37

    Önce Münbiç'te direttiler sonra fıratın doğusunda 30 bin kişilik ordu kurmayı denediler şimdi de bu. Mesele abd'yi dış politikada zorlamak ve içte de dolara karşı sabretmek. Sıfır pkk politikasında kararlı olalım yeter.

  • Tiyatro26 Mart 2019 12:12

    Senaryo oyuncu yönetmen sizden sponsorlu biletle bedava izlemek bizden

  • ....26 Mart 2019 12:04

    ypg nin, ABD nin oldugu hiç bir bölge güvenli bölge değildir.

  • ALİ DAYI26 Mart 2019 11:10

    BAĞDADİ YAHUDİ OLDUĞU İÇİN İSRAİL YADA ABD DE YENİ KILIĞINDADAIR

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Mart 2019 09:44

    sayın cefri bilmiyormuyuz artık doğacak çocuklarımız dahi biliyorlar.ülkemizdeki tüm pislikleri ve tüm şehitlerimizi sizler yaptınız.bunları asla unutmayacağıız.bizleri aptal yerine artık koymayın.o yüzden abd nin çıkarları ne ise bizimde çıkarlarımız olmalı bunlar nasıl masa başında savaşmadan isi bitiriyorlar ise bizlerde aynısı yapmalıyız.bunlardan korkar isek daha savaşa başlamadan savaşı kayıp etmiş oluruz.bunlardan dost olmaz.bizim en büyük düşmanımız ABD dir.

  • Komedi26 Mart 2019 09:20

    Adam gelmiş Suriye'yi bölmüş ordusunu dağıtmış her yönden iyice zayıflamış topraklarının yarısındaki insanları sürmüş geri dönecekleri evleri yok ülkenin yarısına tek Suriye askeri sokmuyor bize de şeker veriyor o arada İsrail de Suriye topraklarını ilhak ediyor

  • Hasanbey25 Mart 2019 23:59

    Ne yaparsanız yapın , Esad , ülkesinde , kendisinden başka otorite istemez, terörist bırakmaz

  • Türkoğlutürk 26 Mart 2019 18:26

    Aferin fatih. Saddamı yoketmek bahanesiyle İsraile toprak kazandırsın. Seni abd taşeronu seni.

  • fatih istanbul26 Mart 2019 08:30

    ESATIN  GÜCÜ  MASUMA  MAZLUMA YETİYOR SIKIYORSA  İSRAİLDEN  GOLON TEPELERİNİ   TOPRAĞINI  KURTARSIN  KATİL  FİRAVUN  ESAAT 

  • Ferdi kalın25 Mart 2019 23:52

    Bizim konuşma zamanımız Amerika artık yeter baba eve döndü...