E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Gülen'in iadesi için yeni açıklama---

ABD'den Gülen'in iadesi için yeni açıklama

ABD'den Gülen'in iadesi için yeni açıklama
18 Temmuz 2016 - 13:58 borsagundem.com

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ABD ve Avrupa Birliği'nden ortak açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

AB dışişleri bakanlarının Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen toplantıda konuşan Mogherini, "Türkiye'de anayasal düzene sonuna kadar uyma çağrısı yapıyoruz ve AB olarak ülkede hukukun üstünlüğünün tecelli etmesinin önemini bir kez daha belirtiyoruz" dedi.

Mogherini, "Bu saatlerde Türkiye'de yaşananlara dair endişeleri paylaşıyoruz. Saygı duymalıyız ve Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve temel insan haklarına saygı duymasını sağlamalıyız" ifadesini kullandı.

Akıncı Üssü'nde o gece yaşananlar

İDAM TARTIŞMASI

Mogherini ayrıca, Türkiye'nin idam cazasını geri getirmesi halinde AB üyesi olamayacağını söyledi. Mogherini, "İdam cezasını uygulayan hiçbir ülke AB üyesi olamaz" dedi.

"SEÇİLMİŞ LİDERLİĞİN YANINDAYIZ"

"Doğrudan, Türkiye'de seçilmiş liderliğin yanında duruyoruz" diyen Kerry ise açıklamasında, ABD ve AB'nin Türkiye'yi hukukun üstünlüğüne saygı göstermeye davet ettiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı, "Türk hükümetine sükuneti koruması, hukukun üstünlüğünü muhafaza etmesi ve kurumlara saygı duyması şeklinde kuvvetli çağrıda bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

“Darbe girişiminde bulunanların adalet önüne çıkarılmasını destekliyoruz” ifadesini kullanan Kerry, “Türkiye'ye darbe girişiminden sonra düzenin sağlanması için çok ileri gitmemesi uyarısında bulunuyoruz” diye ekledi.

Kerry, NATO'nun Türkiye'de olup biteni dikkatli bir şekilde değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Somali'den flaş 'Gülen' kararı

GÜLEN'İN İADESİ

İade talepleri konusunda ABD'nin "resmi bir prosedürü" olduğunu belirten Kerry, “Türkiye (Fethullah) Gülen'in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Kerry, iletilecek delillerin standartlara uygun olması durumunda, iade anlaşmasına uyacaklarını, aksini yapmada bir çıkarları olmadığını söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JOHN BASS'TAN 'FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ' HAKKINDA AÇIKLAMA

ABD Büyükelçisi John Bass Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bass, sosyal medyadaki Fethullah Gülen iddialarına da yanıt verdi.

ABD Büyükelçiliği resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Geçtiğimiz haftasonu yaşanan olaylar hepimiz için son derece rahatsızlık vericiydi.Türkiye’nin demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetini şiddet yoluyla devirme girişimleri nedeniyle yaşanan can kayıplarının yasını Türk dostlarımızla birlikte tutuyoruz. Çağdaş, demokratik bir toplumda darbelerin kesinlikle yeri yoktur. Türk milletinin şiddet içeren bu müdahale karşısındaki kararlılığını ve demokratik kurumlara olan desteğini takdir ediyorum.

ABD hükümetinin en üst düzeyli makamları, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren,Türkiye’nin müttefiği olarak sahip olduğumuz güçlü duruşu kesin bir şekilde ifade etmişlerdir. Hızla gelişen söz konusu olaylar karşısında açıklama yapan ilk yabancı lider olan Başkan Obama, açıklamasında Türkiye’nin demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümetine destek çağrısında bulunmuştur. Dışişleri Bakanı Kerry, ABD’nin Türkiye’nin seçilmiş, sivil hükümeti ve demokratik kurumlarına yönelik mutlak desteğini Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ivedilikle yinelemiş ve darbe girişiminin yaşandığı gece saat02:00’den kısa bir süre sonra bu yönde bir açıklama yayınlamıştır. Bakan Kerry, bir sonraki gün Lüksemburg’da düzenlediği basın toplantısında da, ABD’nin tereddütsüz ve kesin suretle demokratik liderliğin, demokratik yöntemlerle seçilmiş bir lidere saygının, bu bağlamda anayasal bir sürecin ve Türk devletinin yanında olduğunun bir kez daha altını çizmiştir.

MİT'e böyle saldırdılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söylemiş 19 Temmuz 2016 10:37

    kullandığı değerli bir adamı vermesi için karşılığında çok değerli bir şeyler alması gerek mesela bölünme anayasası gibi

  • ne delili yaaa18 Temmuz 2016 20:36

    ulan keryy mal mısın.. ne delili yaşadıklarımız oyun mu?.. bal gibi darbe yapan örgüt lideri.. açıkça söylesene biz destekliyoruz diye..

  • Bika18 Temmuz 2016 17:20

    Yıllardır Pensilvanya'ya gidip fikir danışanlar, şu an iadesini istiyorlar.

  • E.S18 Temmuz 2016 15:39

    Kanıt sizin İKİ YÜZLÜLÜGÜNÜZ

  • Rıdvan a.18 Temmuz 2016 14:35

    almazsanız almayın.almak isteseydiniz şimdiye kadar alırdınız.daha işinize yaramıyoruz.72 madde ne oldu. hikayesiniz tümünüz hikayesiniz.