E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den F-35'ler için rekor imza---

ABD'den F-35'ler için rekor imza

ABD'den F-35'ler için rekor imza
01 Ocak 2023 - 12:40 borsagundem.com

Savaş ihtimallerinin konuşulduğu bugünlerde ülkelerin savunma yatırımları artmaya devam ediyor. Son olarak ABD'nin sipariş ettiği 127 adet F-35 sayısının 398'e çıkmasıyla Amerika'nın bu alandaki harcaması 30 milyar dolara ulaşmış oldu

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan geriliminin etkisi altında dünyada savaş çanları hızla çalmaya başladı. Savunma sistemlerini güçlendirmek isteyen ülkeler yatırımlarına hız verdi. Bu bağlamda ABD'den yeni bir hamle geldi. ABD Savunma Bakanlığı, çok uluslu teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin ile F-35'ler için ek bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Tam 7.8 milyar dolarlık ek sözleşme kapsamında ABD, Lockheed Martin'den alacağı F-35 sayısını artıracak.

F-35 ANLAŞMASINDA REVİZE

ABD Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde F-35 anlaşması ile ilgili bir açıklama yayımladı. Yapılan duyuruda Lockheed Martin'le F-35'ler için 7.8 milyar dolarlık bir modifikasyon sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Pentagon'un açıklamasında sözleşmedeki değişikliğin 127 adet F-35 uçağı tedarik etme kapsamını artırdığı belirtildi.

Lockheed Martin, ek sözleşmenin, şirket ile Pentagon arasındaki 398 F-35 teslimatı için toplam anlaşmayı 30 milyar dolara çıkardığını ifade etti. (Akşam)

ABD ile F-35 pazarlığı! Kritik süreç başlıyor

Almanya F-35 alımı için sözleşme imzaladı

Kuzey Kore yeni yıla balistik füze denemesiyle girdi

Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Kuzey Kore, İHA krizinin ortasında 3 füze ateşledi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Ocak 2023 08:48

    Hak ettiğimizi alamadığımız bir durum ile karşılaştık. Bizde neden yok ?.. Üretici ortak ülke iken, şuan üretemeyen, satın alamayan, kullanamayan bir ülke oldu. Bizim pilotlarımızda bu uçakları görmeli, bilmeli, kullanmalı, uçak kabiliyetlerini test edebilmeli, gelişim ve geliştirile bilmeli. Biz neden ortak olduğumuz bu yapıdan uzaklaştırıldık ?  ... ABd f35 leri bugun veriyorum dese, cnn, ahaber başta olmak üzerie, Reisin meydan okuma söylemini cnalı tvlerde 7/24 verecektir :D üzerine saatlerce savaş senaryoları Tv lerde yer alacak özellikle güç ve diğer özellikler anlatılacaktır... ama şuan bakıyorsun iyice f 35 yok :D moduna çekiyorlar bizleri, ortak projemız.... F35'in yaptığını tek başına 1 uçak yapamaz. Biz 3 uçak özelliği ile = 1 F35 özelliği şimdilik yapablliyoruz. Hatta 4 uçak ile yapıcaz. Bilmeyen atmasın :D

  • xyz02 Ocak 2023 11:55

    abd babamiz simdi 6+1 masa iktidarda olsaydi bize kumandasi kendinde bir tane f 35 verirlerdi bizi oyalamak icin

  • EMEKLİ ASKER01 Ocak 2023 23:50

    kemal 6 masadan destek bekliyoruz.

  • Ramazan ari01 Ocak 2023 20:05

    Kurulmuş olan bir ülkenin en büyük teminatı silahlı kuvvetleri dir hem sahada hem masada silah gücü ve akıl iş yapar

  • vtds01 Ocak 2023 17:27

    chp sadece ulke yararina yapilan hizmetlere karsi cikip engellemek icin gorev yapiyor

  • Ahmet Baltacı 01 Ocak 2023 23:59

    Kaynak a haber mi çomar kardeş.

  • Ali Yürük01 Ocak 2023 14:32

    CHP'li Başkan Vahap Seçer 'Vizyona Bakın' Deyip Ekledi: 'İHA, SİHA Vur Öldür, Cumhuriyet Bunun İçin Kurulmadı' 31.10.2022 - 21:19-onedio Mersin B.Beledie Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vizyon belgesi eleştirisinde “İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri... Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir” dedi..YİYELİM İÇELİM, DÜŞMAN TEPEMİZE BİNSİN, BAĞIMSIZLIK MÜHİM DEĞİL, KARNIMIZI DOYURUR ZAAR DİYOR BU ZARTI MUHTEREMİN BİLİNÇALTI. AMANSIZ,UMUTSUZ İLLETLİ ŞAHIS.

  • baran01 Ocak 2023 18:37

    Sen bunların Ahmet Mehmet Ali  Veli isimleri altında sureti haktan göründüğüne bakma çok açık ki bunlar devşirilememiş devşirmelerin torunlarıdır.  Halk bunları iyi anlamalı iyi tetkik etmeli. Bunlarda bu ülkeye ait zerre kadar bir hayır ve hüsnüzan göremezsin.  Tam tersine bu ülkenin bir adım ilerlemesi ya da milletin hayrına bir şeyler ile sebeplenmesi bunların çok ağırına gider. Doğal gaz ve petrol konularında olduğu gibi alay ve istihza ile kapatmaya çalışırlar.  Yani bunlar bu ülkenin Münafıklarıdır!  Başka yerde düşman falan aramayın.  

  • AHMET ÖZBİR01 Ocak 2023 13:33

    KIZILELMA geliyor, F-35'ler çöp oluyor. Tarih yazacağız, insansız İLK SAVAŞ uçağımız olacak, ARZI titreteceğiz inşallah. TÜRK YAPAR, HAİNLER AĞLAR.