E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den F-35 teslimatı açıklaması: Sorun yok---

ABD'den F-35 teslimatı açıklaması: Sorun yok

ABD'den F-35 teslimatı açıklaması: Sorun yok
02 Ekim 2018 - 01:47 borsagundem.com

Trump'ın onayladığı bütçe ile Türkiye'ye F-35 sevkinin ertelendiği iddiasıa yanıt, F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı Direktör Yardımcısı Winter'dan geldi: Martta 2 uçak daha teslim edilecek. 100 uçağın tesliminde bir değişiklik yok

F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Programı Direktör Yardımcısı Koramiral Mat Winter, iki F-35 savaş uçağının daha gelecek yıl mart ayında Türkiye'ye teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

Winter, F-35 Programı Ofisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin F-35 Beşinci Nesil Müşterek Taarruz Uçağı Programı'na katılımına ilişkin herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, "İki uçağın daha Mart 2019'da teslim edilmesini bekliyoruz. 100 uçağın teslimatında bir değişiklik olduğuna dair herhangi bir işaret yok" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinde, Pentagon'un 90 gün içinde Türkiye ile ilgili Kongre'ye rapor sunma şartını hatırlatan Winter, "Rapor için teknik ve programa ilişkin bilgileri sağladık ve rapor 90 gün içinde teslim edilmiş olacak" dedi.

Türkiye, haziran ayında iki F-35 savaş uçağını teslim almıştı.

2002'den beri programın katılımcı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, 100 F-35 savaş uçağı almayı taahhüt ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir Arslan02 Ekim 2018 03:19

    Hayırlı uğurlu olsun,Allah para versin alalım gelişmiş sofistike uçaklar.Dosta düşmana gözdağı derler.Ülkemiz için demiyorum dünyada bütün ülkeler silahlanmaya o kadar çok para harcıyor ki bir yerde harcamak zorunda ama sonuçta silah üreten ülkeler çok para kazanıyor.Belkide bütün dünya ülkeleri savaş olmasın istiyor , belkide hiç kullanmayacağımız silahları alıyoruz mecburen , savaş olasılığı hiç bir zaman yok olmadığı için fakat silah tüccarları sattıkları silahları füzeleri , radarları savunma sistemlerini ister kullan kullanma onlar hep kazanıyor.Bunun sonucunda dünyada aç insanlar yoksullar onlar hep var.Zalım dünya.

  • Mehmet02 Ekim 2018 08:40

    silah satışını başlatmak/artırmak için savaş icat ederler.

  • erol g.02 Ekim 2018 03:04

    Seçimden seçime 2 uçak teslimi yapacaklar demek ki o da pilotlarımızın/uçakların eğitim amaçlı ab d de kalması şartı ile BU GİDİŞLE BAŞKA ÜLKELERİN F35 LERİ ÜLKEMİZE GELİR BİZİM F 35 LER GELMEZ