E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Esad ve 38 üst düzey isme yaptırım---

ABD'den Esad ve 38 üst düzey isme yaptırım

ABD'den Esad ve 38 üst düzey isme yaptırım
17 Haziran 2020 - 15:28 borsagundem.com

ABD, Sezar Yasası kapsamında Beşşar Esad ve eşi dahil Suriye'den üst düzey 39 isme yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Uluslararası haber ajansı Reuters, ABD'nin "Sezar Yasası" kapsamında Beşşar Esad ve eşi dahil Suriye'den üst düzey 39 isme yaptırım uygulayacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Esad Suriye halkına karşı vahşi savaşını bitirmezse, daha fazla yaptırım uygulayacağız" dedi.

SEZAR YASASI NEDİR?

ABD'de yürürlüğe giren Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası, temel olarak Beşşar Esad rejimini siyasi sürecin içine çekmeyi hedeflerken, Suriyeli muhaliflere hem rejimin ihlallerini dünyaya anlatabilmek için fırsat sunuyor hem de büyük sorumluluklar yüklüyor.

ABD Senatosu, 18 Aralık'ta Suriye'de Esad rejimi ve destekçisi Rusya ile İran'ın faaliyetlerine yardım sağlayan kişi ve kuruluşlara ilave yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti. Başkan Donald Trump da ABD'nin 2020 savunma bütçesi içine eklenen "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası"nı 21 Aralık'ta imzalamıştı. Yasa, böylece yürürlüğe girmişti.

İsmini, 2014'te Esad rejiminin muhalifleri tuttuğu hapishanelerde işkenceyle öldürülen 11 bin tutukluya ait 55 bin fotoğrafı dünya basınına sızdıran askeri polisin kod adından alan yasaya göre, rejime, Rusya ve İran adına hareket eden üstlenici şirketlere destek sağlayan ya da onlarla büyük miktarda para alışverişinde bulunan yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanabilecek.

Ancak yasanın asıl hedefini, Esad rejimine daha fazla yüklenilmesi ve dünya sisteminden dışlanması oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muck18 Haziran 2020 08:17

    Rusyanın esadı yeniden toparladığını görünce, ABD ynetimin güçlü ve resmi tanınan bir zat olmasını istemiyor. Rusya esad ile elele kolkola çunku... rusya menfatine ters olasan esadın olmaması, yeni arap kabile devletin hukumeti ele geçirmesi o zaman abd belki yönetimde söz sahibi olabilir. taktık bunlar.

  • Bedir17 Haziran 2020 16:12

    Aradan yıllar yollar geçti şimdi aklına geldi heralde Amerika’nın demek Corona bunların hafızasını yeni getirdi