E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den dikkat çeken F-22 ve F-35 açıklaması---

ABD'den dikkat çeken F-22 ve F-35 açıklaması

ABD'den dikkat çeken F-22 ve F-35 açıklaması
08 Ağustos 2019 - 11:08 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, son 20 yılda F-22 ve F-35 gibi teknolojik savaş uçaklarının hava kuvvetleri bünyesinde sahaya sürüldüğünü belirterek, ABD'nin 'yeni nesil hava hakimiyeti' için yeni bir uçak üretmesine ihtiyacı olmadığını söyledi.

Gelişmiş teknolojilerle donatılan 5. nesil savaş uçaklarının, siber gücün ve uzay teknolojilerinin hava hakimiyeti için kullanılmasıyla, Amerika'da ''yeni nesil hava hakimiyeti'' kavramı daha sık kullanılmaya başlandı.

ABD Hava Kuvvetleri yetkililerinden General Michael A. Fantini Arlington'daki Mitchell Enstitüsü'ndeki bir panelde 'yeni nesil hava üstünlüğü' konusunda açıklamalarda bulundu.

ABD ordusunun ülke savunmasında nükleer caydırıcılık görevini yerine getirmeye devam etmesi gerektiğini belirten Fantini, ''Ordunun şiddet kullanan aşırılık yanlıları ile mücadele edereken bir başkasını uzak tutması gerekecek. Aynı zamanda karşı karşıya geldiği bir rakibi de yenmesi gerekiyor.'' dedi.

Hava kuvvetleri ve yeni nesil uçakların önemine dikkat çeken Fantini, hava hakimiyeti olmadan bunu başaramayacaklarını söyledi.
 
YENİ BİR SAVAŞ UÇAĞI GEREKMİYOR

Hava Kuvvetleri komuta kademesinden General David A. Krumm da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, hava hakimiyeti programının gökyüzünde kontrolüne yardımcı olması anlamına geldiğini, 'yeni bir savaş uçağı gerekiyor' anlamına gelmediğini belirtti.

Krumm, ''Yeni nesil hava üstünlüğü dediğimiz şey, sadece bir platform bir parçadan oluşan bir şey değil. Havadaki kontrolü elimizde tutmak için birlikte çalışan birbiriyle bağlantılı sistemlerin tümüdür. Yeni nesil hava hakimiyetinin hizmetler arasında hava, kara, deniz, uzay ve siber alan dahil tüm alanlarda, tüm verilerin diğeriyle paylaşılmasıyla sağlanabilir Bütün bunlar bağlantılı olmasını istediğimiz şeyler.'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 10 Ağustos 2019 01:10

    Ne olursa olsun ne amerila ne Rusya nede çın politika yaparak çıkarlarımızı güdmeliyiz arkadaşlar diğer yandan kendimizi geliştirmeliyiz jeo politik konum olarak çok doğru bir yer ve zeki olmamız gerekiyor vatanı nasıl devraldıysak bizden sonrasına daha güçlü bir şekilde devretmeliyiz eminimki biz türküz hz Muhammedin ordusuyuz torunlarıyız herkes kendine yakışanı yapsın ve galyana gelmesin

  • Erkan08 Ağustos 2019 23:00

    Arkadaşlar abd ayny bok rusyada ama ban 30 senedir rusyany taniyorum onlar rüşbetçi dolandyryjy sakdakar adalet yok onlarda tanamasam söylemezdim insanlyk yok ruslarda

  • IN.08 Ağustos 2019 20:46

    ALIN BAŞINIZA ÇALIN F22 F35 LERINIZI.

  • Nail Yıldırım08 Ağustos 2019 20:22

    Dünyanın en büyük teröristi kim...

  • Veysel A.08 Ağustos 2019 19:26

    Arkadaşlar devletlerin ve uluslararası ilişkiler in nasıl işlediğini bilemem fakat bildiğim tek bir şey var tabiki teknoloji önemli sistem önemli maddiyat önemli para önemli fakaaattt HAYAT BiR( AN ) DIR ) biz çalışalım okuyalım inanalim gerisini Allah'a bırakalım Kimin ne olacağını Allah dan başkası bilemez

  • Nihat08 Ağustos 2019 14:51

    Evet gerçekçi olmalıyız!  Bunlarda bizdeki uçak sayısına yakın uçak çeşidi var!  Neredeyse Savaş uçağı çöplüğü haline gelmiş ülke.  Ancak zalim ve zorbalara güçlerinden dolayı eğilmek en  aşağılayıcı  zillete düşüren işidir.  Ayrıca zaman ne gösterir bilemeyiz. Teknolojinin sınırı yoktur. Bakarsın bunların sistemlerini bozan bir sistem icat ediliverir.  Bunların uçakları sarhoş beygire döner! Olur mu olur.

  • Kamil 08 Ağustos 2019 11:49

    Senin teknolojin onlar kadar gelişmiş mı peki? Sanki kağıttan uçak yapıyorsun. Önce okuyun bilinclenin ardından yorum yapmaya başlayın. Salla tabi ortaya elbet yiyen olur diye

  • HALİL TÜRK08 Ağustos 2019 11:29

    ABD nin pis ağız kokusunu koklamak zorunda değiliz.ne yapıp yapıp bunlara eşdeğer gerekir ise daha üstün uçaklar yapmalıyız.bunlar bize asla uçak vermezler.

  • HALİL TÜRK08 Ağustos 2019 22:50

    kimsenin ağzını koklamayacağız.eskişehir de uçak motur arge merkesi kuruldu 3-4 yıl içinde uçak moturu üretilecek umarım.yoksa abd bize hep çöplüklerini ve hurdalık askeri araçlarını verdi.cumhuriyet döneminde uçak yapıp dünya ya satar iken chp bu uçak fabrikasını ve otomobil fabrikalarını inönü tarafından abd nin talimatı ile kapattırılmıştır.

  • pardus08 Ağustos 2019 12:50

    rusyaın pis ağız kokusunu koklamak zorundayız ama. s400lere eşdeğer füze yapmamalıyız. ruslar bize hep verir

  • gerçek efendi08 Ağustos 2019 12:31

    Diplomasi bunu gerektiririr. Abd ile ortak hareket etmeden oraya girdin mi ne olacak karşında abd askeri de var? Oturduğunuz yerden kaba etinizle sallamayın. Her türlü zorluyoruz bir yandan abdyi kenara sıkıştırmaya çalışıyoruz. Dolarınız patlamadı tabii Reis anlaştı ya trumpla abd ile zarardasınız.

  • gerçek08 Ağustos 2019 11:59

    senide kandırmışlar bak reisin abd ile birlikte harekat merkezi kuracagını açıkladı.eee haklısın 1 gün öyle 1 gün böyle sende neye inanacagını şaşırdın abd dostmu düşmanmı ama sen bu yoldan ayrılma at gözlüklerinide çıkarma emi..