E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'den Çin'in o ürününe anti-damping vergisi---

ABD'den Çin'in o ürününe anti-damping vergisi

ABD'den Çin'in o ürününe anti-damping vergisi
30 Mayıs 2019 - 08:01 borsagundem.com

ABD, Çin'den şilte ve paslanmaz çelik bira fıçısı ithalatına anti-damping vergisi uygulayacak

ABD ve Çin'den ticaret savaşını kızıştıran karşılıklı hamleler gelmeye devam ediyor. Çin'in ABD ve Japonya'dan ithal edilen polifenilen sülfit ürünleri için anti-damping soruşturması başlatmasının ardından Washington'dan yeni vergi açıklaması geldi. 

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin üretimi şilte, döşekler ile paslanmaz çelik bira fıçılarının ABD pazarına adil değerinin altında bedel ile satıldığının tespit edildiğini ve anti-damping vergileri uygulanacağını  duyurdu.

Ticaret Bakanlığı ayrıca, Almanya ve Meksika'dan ithal edilen paslanmaz çelik bira fıçılarına da anti-damping vergisi uygulanacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Çin'den ithal edilen paslanmaz çelik bira fıçıları için anti-damping vergisi yüzde 79,7'ye varan oranlarda belirlenirken, Almanya'dan ithalatta oran yüzde 8,6 ve Meksika'dan
ithalatta yüzde 18,5 olarak duyuruldu.

2017 yılında Çin'den 18,1 milyon dolar, Almanya'dan 11,8 milyon dolar ve Meksika'dan 5,7 milyon dolar tutarında paslanmaz çelik bira fıçısı ithal edildi.

Ticaret Bakanlığı, Çin'den şilte, döşek ithalatına anti damping vergisinin ise yüzde 1.731'e varan oranlarda uygulanacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)