E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Çin'e 'Ukrayna için aracı ol' çağrısı---

ABD'den Çin'e 'Ukrayna için aracı ol' çağrısı

ABD'den Çin'e 'Ukrayna için aracı ol' çağrısı
10 Şubat 2022 - 23:42 borsagundem.com

Ukrayna krizinde NATO ve Rusya arasında bir uzlaşı çıkmazken, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Çin'e Ukrayna krizinde Rusya'yı gerginliği azaltarak "doğruya teşvik etmesi" çağrısında bulundu

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, CNN televizyonuna Ukrayna-Rusya krizi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çin'in BM Güvenlik Konseyinde ülkelerin sınırları ve egemenliğinin korunmasına yönelik endişelerini sık sık dillendirdiğine ve Rusya'nın da tam olarak Ukrayna'nın bütünlüğünü ve sınırlarını tehdit ettiğine dikkati çeken Thomas Greenfield, "Umarız Çin, Rusları doğru olanı yapmaya teşvik etmede bir rol oynar." dedi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun ise Twitter hesabından ABD'li Büyükelçiye, "Bizim mesajımız tutarlı ve net. Farlılıklar diplomasi yoluyla çözülmeli. Gerginliği artırmayı bırakın ve Rusya'nın meşru güvenlik endişelerini ciddiye alın." şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı

 

Rusya ile gerginliğin Ukrayna'ya maliyeti 280 milyar dolar

 

Çin’den İran’a nükleer müzakere desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)