E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Avrupa'ya bir vergi hamlesi daha---

ABD'den Avrupa'ya bir vergi hamlesi daha

ABD'den Avrupa'ya bir vergi hamlesi daha
08 Şubat 2019 - 17:19 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı'nın AB'den ithal edilen otomobillerin gümrük vergileri için üç farklı seçeneği gözden geçirdiği ve elektrikli araçların dahil olduğu yüksek teknolojili araçlar ve yedek parçalarına vergi uygulamayı gözden geçirdikleri belirtildi.

WirtschaftsWochen'in haberine göre, bakanlığın ilk seçeneği binek otomobillerin gümrük vergisini yüzde 2.5ten yüzde 10a yükseltmek ve ABnin ABD'ye uyguladığı gümrük vergisi oranını kullanmak. Daha önce tartışılmamış olan ikinci seçenek, yüksek teknolojili araçlara zorunlu gümrük vergileri getirmek. ABD Başkanı Donald Trump'ın teklif ettiği üçüncü seçenek ise, tüm araç türleri ve yedek parçaları için yüzde 25 gümrük vergisi uygulamak.

Avrupa Birliği Ticaret Komisyonu üyesi Cecilia Malmstrom, ABD'nin AB'den ithal ettiği otomobillere uygulamayı planladığı vergileri uygulamayacağı konusunda emin olduğunu ancak söz konusu gümrük vergilerinin uygulanması halinde ABnin gerekli cevabı vereceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dünya dönüyor08 Şubat 2019 18:09

    neler oluyor? ingiltere 2 yıldır ABden çıkamadı, alman şirketler tehditle karışık brexitçileri uzatmayın, çıkmayın da zaten diye uyarıyor, ingilizler höst ulan azdın mı sen yine diye karşılık veriyor,italyada başbakan yardımcısı sarı yeleklilerin lideriyle görüşüyor, karşılığında fransa italya elçisini geri çekiyor, U.S. ABye ekonomik baskı kuruyor, uzak doğuda japonya geriledikçe , g. kore palazlanıyor, çin mevzusu zaten ortada. bütün bu kargaşadan Türkiyenin fayda sağlaması olası mıdır ? ne güzel olur başarabilirsek

  • Mahallenin delisi09 Şubat 2019 00:50

    Hayal kurmak ne kadar güzel dimi ;)