E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Afrin harekatına ilişkin yeni açıklama---

ABD'den Afrin harekatına ilişkin yeni açıklama

ABD'den Afrin harekatına ilişkin yeni açıklama
19 Ocak 2018 - 18:50 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin harekatı konusunda, “Askeri operasyonun bölgesel istikrara, Suriye’nin istikrarına ve Türkiye’nin sınır güvenliği konusundaki kaygılarına hizmet edeceğini düşünmüyoruz” ifadesini kullandı

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Suriye'de askeri bir operasyon, Suriye'nin istikrarına ve Türkiye'nin sınır güvenliği endişelerine hizmet etmez." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi açıklamasının devamında, "Sınır Güvenliği Gücü yanlış bir ifadeydi. Bu (Suriye'de) bir iç güvenlik oluşumudur, Türkiye'ye tehdit değildir." ifadelerini kullandı.

BAKAN CANİKLİ 'OPERASYON YAPILACAK' DEDİ

Bugün A Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli operasyonun yapılacağını söyledi. Bakan Canikli, "Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekâtın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz. Türkiye'ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Bu harekât yapılacak, terörle mücadele gerçekleştirilecek" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM 19 Ocak 2018 21:50

    TEL ABYADA DİKKAT ABD ORALARDA Bİ İŞLER ÇEVİRİYOR

  • Danışıklı Dövüş19 Ocak 2018 20:17

    Haburda PKK yı davul zurnayla karşılıyanların, Kürdistanın kurulmasına karşı çıkmaları gerçekten çok komik. Bence esas amaç Afrine girerek Kürdistanın kurulmasına yardımcı olmak.

  • KERİM 19 Ocak 2018 19:51

    KENDİLERİ BARIŞA ÇOK HİZMET ETTİLER YA DAEŞ YETİTİRİP GETİRDİLER DAEŞ İN FONKSİYONU BİTİ

  • Ziya19 Ocak 2018 19:41

    İşin doğrusu pyd ve ypg itlerinin çoğusu Amerikalıların verdiği silahleri nasıl kullanacağını henüz bilmiyor. Savaşa da hazır değiller. tepelerine binmenin tam zamanı.

  • tv19 Ocak 2018 19:13

    yalan yalan yalancısınsen abd hani istikrar ıraktakimi suritedekimi defolgit oralardan gittigin heryere kan ve gözyaşıvar siz abd liler siz israilliler istenmitorsunuz defolun yalancı lar

  • yorumcu19 Ocak 2018 19:12

    ABD nin kudusü israilin başkenti olarak tanımasınında orta dogunun huzuru için bir faydası yoktu. Lakin ben yaptım oldu dedi. Sağın solun tehdit doluyken firsatını bulduğun an tehditin birini bertaraf edecen ki zor zamanda daha az başın ağrıycak.

  • Emrullah19 Ocak 2018 18:57

    Ekonomi hukuk eğitim herşey olumsuzlaştı toplumsal ihyaçlar sorunlar yığıldı. Böyle politikalar işe yarıyor başkanlık seçimine kadar

  • dadaş19 Ocak 2018 21:30

    ALLAH belanızı verse onu dahi başkanlık için yapıldı dersiniz.tipik chphdp söylemleri.bal vermeyen eşşek arısıgibisiniz vız,vız bal yok misali

  • gobel6619 Ocak 2018 19:06

    Haklısın dostum, ABD'de Ekonomi, Hukuk ve diğer şeyler tabanda. Muhtemel ABD'li olarak konuşuyorsun.