E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den açıklama: Rusya engelliyor, Türkiye hayat kurtarıyor---

ABD'den açıklama: Rusya engelliyor, Türkiye hayat kurtarıyor

ABD'den açıklama: Rusya engelliyor, Türkiye hayat kurtarıyor
21 Nisan 2023 - 08:23 borsagundem.com

Patel, Rusya'nın tahıl anlaşmasına yönelik faaliyetleri engellemeye çalıştığını, Türkiye'nin söz konusu girişimin kapsamını genişletmek ve hayat kurtarıcı girişimin süresini uzatmak için gösterdiği çabayı desteklediklerini söyledi



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması kapsamındaki faaliyetleri engellemeye çalışmasını endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Patel, günlük basın toplantısında “Karadeniz Tahıl Girişimi, küresel gıda güvenliği ile mücadele etmek ve gıda fiyatlarını istikrarlı hale getirmek için hayati bir araçtır. Girişim, 9 ay içinde 28 milyon ton gıdayı küresel piyasaya taşımıştır.” dedi.

ABD’nin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Türkiye’nin söz konusu girişimin kapsamını genişletmek ve hayat kurtarıcı girişimin süresini uzatmak için gösterdiği çabayı desteklediğini kaydeden Patel, “Son iki haftada iki kez Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi operasyonlarını engellemeye yönelik eylemlerini derin bir endişeyle karşılıyoruz. Rusya Federasyonu'nun İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi'ndeki delegasyonu, Ukrayna limanlarına girmek isteyen gemilerin denetimini engellemiştir. Şimdi Rus temsilciler, ticari gemilere yönelik tehditlerle girişime katılanların güvenliğini tehlikeye atmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın operasyonları engellemekle, sevkiyatın gecikmesine, tedariklerin kısıtlanmasına ve gıda ithal eden ülkeler için fiyatların yüksek kalmasına neden olduğunu belirten Patel, G7 Dışişleri Bakanlarınca yayımlanan bildiride açıkça belirtildiği gibi bunun küresel gıda güvenliğine zarar verdiğini dile getirdi.

Macaristan'dan Ukrayna tahılına ihracat yasağı

 

Rusya’dan 'tahıl koridoru'nun uzatılmasına ilişkin açıklama

 

ABD'den Tahıl Girişimi'nde Türkiye ve BM'ye destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ21 Nisan 2023 13:41

    Bir de çıkmış meral akşener ve kemal kılıçtaroğlu abd nin ağzı ile konuşuyor rusya ile ilişkileri kesip ukrayna nın yanında yer alalım diye basına açıklamaları var idi geçmiş tarihte eğer bu olsa buyük bir askeri düşman daha kazanıp doğalgaz petrol ürünleri gıda ürünleri askeri ürünler ve ticaret olmaz idi.

  • Mucise Reis : )21 Nisan 2023 08:44

    Hani beden dili vardırya, kim daha üstün oturuyor, kim daha üstünlik kuruyor. ABD sözde kendince, sırtımızı sıvazlıyor. :D Sen o zaman Türkiyeye ver 10 milyar usd dünyaya fakirlere dağıtlarım ukraynadan alıp o tahılları :D ona buna milyar usd silah desteği veriyorsunda, iş gıda olunca neden bir bak milyon usd yi çok görüyorsun ? :D hayatı yalan dolan bunların. İnsanlar ABd nin desteklediği savaş ile ölüyor. ABd utanmadan dünyaya memnuniyet açıklamaları ile bizleri övüyor :D şeref yoksunları. Büyük Helen İmparatorluğu hakkında çalışmalar başlatan ABD benim ülkemi övmeye çalışıyor :D ..Rotamız Osmanlı, romatız selçuklu, liderimiz Fatih, kanuni, ATATÜRK ... sen kimsin klavuzluk ayar ve tebriği veriyorsun ey ABD ?

  • Mucise Reis : )22 Nisan 2023 12:15

    Ahmet hacı, milletin evi yok evi. kendi topraklarında kiralarda kaplumbağa ile yaşıyor, sen 1 milyona togg diyorsun :D ..insanların EYT sini prime tkaıyorsun 1 bomba atıyorsun kaç emeklinin maaşı bedelinde ... :D yani otomobil yaptım aç kal.. iha yaptım soğan ye... siha uçurdum et yeme :D böyle sistem olur mu?... Sen ortamı kurarsın, kanun ve hukuk olur. rekabet ve ihaleler olur. hak eden, en iyisini yapan hakkı ile başarır ve kazanır. Bu ülke onun bununa racı gereci yokkende mucizeler yapılarak kurtarıldı savaş meydanında, ne mermiler torpilendi toplara uyduruldu zorla. düşman uçakları bayramıçte alını tmair edilip uçuruldu çanakkale savaşta... sen düzeni şefaf yap, çok daha fazlası olur. engelleyenler kendileri. ör: Kağıt üreten ülke, kağıt ithal ediyor :D gel anlat bana bunu. kağıt, kitapdır, bilgidir, uygarlıktır, gelişimdir. üreten türkiye üretemez oldu :D haha

  • Mucise Reis : )22 Nisan 2023 12:11

    Hani muhalefet ? :D sen önce ne yediğini analiz ettir, sonra ye güzel kardeşim. kimyasal silahların gazın tozunb mahsullerini ye, yedir sofranda ucuz diye makarna diye.... :D yoğurt diye %1 süt yağlı sğüt tozlu gıdaları ye :D et diye kıyma diye bol hayvan yağlı urunlerı ye :D ki onlarıda alabildiğini sanmıyorum , anca soğan  ekmek yersin sen... Onuda biri verirse işte evine girer :D ... Vizyonve misyonda MİLLETTE. ben yazarsam kod olur oluşur... Kaç tane genç insanı , sınavlarda torpil yüzüne keybediyor bu millet ;?  Altay tank oldu, engellendi, şimdi 100 üzeri suriyede tank olacaktı çalışır durumda. koskoca gemi yapıldı, feto dümenleri yüzüne anca 2023 de denize çıktı hala yapılıyor tam bitmedi. Deniz altı hala olmadı, çokdan bitmelidi, paşası kumpasla alındı. Ne masal anlatıyon sen ? :D

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Nisan 2023 13:34

    Varmı senin övdüğün muhalefetin böyle vizyon ve projeleri sadece mevcut olan sistemleri yıkmak ve açılan BAYKAR MAKİNA gibi fabrikaları kandil in talimatı ile dokunacaklarını söymemekten başka.

  • AHMET ÖZBIR21 Nisan 2023 13:33

    Sende abd nin dostu ve uşunu kaldırıyor idin hani.Bu iktidar seçimleri kazanamasın tüm silah sanayi , otomotiv sanayi doğalgaz ve petrol kuyuları tüm kazanımları bırak ülkeyi özertlik adı altında çart diye parçalayacaklarından endişe etmekteyiz.