E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'den AB'ye Airbus tarifesi için taviz yok---

ABD'den AB'ye Airbus tarifesi için taviz yok

ABD'den AB'ye Airbus tarifesi için taviz yok
03 Aralık 2019 - 08:03 borsagundem.com

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada "AB'nin Airbus'a verdiği desteklemeler nedeniyle uygulanan tarifeleri düşürmek için neden yok" denildi

ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada, Dünya Ticaret Örgütü'nün raporu sonrasında, ABD'nin Avrupa Birliği'nin Airbus'a verdiği desteklemelere misilleme olarak uygulanan tarifelerin 2 milyar dolar azaltılması önerisinin hayata geçirilmesi için neden görmediklerini bildirdi.

Yapılan açıklamada, "DTÖ'nün bugün yayınladığı uyum raporu AB'nin Airbus'a desteğinin azalsa da devam ettiğini ve ABD'nin uygulamaya koyduğu karşı terbirleri 2 milyar dolar azaltması için bir temel
olmadığını gösterdi" denildi.

Airbus ise DTÖ raporu sonrası yaptığı açıklamada, yayınlanan raporunda DTÖ'nün AB'nin A380'e sağladığı desteğin Boeing'in satışlarının düşmesine yol açtığı yönünde önceki raporda yer alan ifadelere yer vermediğine işaret ederek, ABD'ye verilen AB mallarına 7,5 milyar dolara varan tarife uygulama yetkisinin 5,5 milyar dolara düşürülmesini istemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)