E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den 9 Çinli kuruluşa Uygur Türkleri yaptırımı---

ABD'den 9 Çinli kuruluşa Uygur Türkleri yaptırımı

ABD'den 9 Çinli kuruluşa Uygur Türkleri yaptırımı
23 Mayıs 2020 - 04:00 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerinden dolayı Çinli 9 kuruluşu yaptırım listesine aldı

ABD Ticaret Bakanlığı Çin'in Uygurlara ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki diğer Müslüman azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri, istismar, baskı kampanyası, haksız tutuklama gibi eylemlerinde suça iştirak eden Çinli 9 kuruluşa yaptırım kararı aldı. 

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Endüstri ve Güvenlik Bürosu, Çin Kamu Güvenlik Bakanlığı Adli Tıp Bilimi Enstitüsü ve 8 Çin şirketini yaptırım listesine aldı. Bu yaptırım kapsamında, söz konusu 9 kuruluş ABD'nin teknolojisine erişimde yeni kısıtlamalara maruz kalacak." ifadesi kullanıldı.

Söz konusu yaptırımlar kapsamında bu kuruluşlara ABD ürünlerinin alımı noktasında sıkı ihracat kuralları uygulanacağının da altı çizilen açıklamada, "Bu 9 kuruluş, Çin'in Uygurlara ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki diğer Müslüman azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri, istismar, baskı kampanyası, haksız tutuklama gibi eylemlerinde suça iştirak etmiştir." bilgisine yer verildi.

ABD Ticaret Bakanlığı ayrıca, Çin merkezli 24 başka kuruluşu da "ABD'nin ulusal güvenlik ya da dış politika çıkarlarına uymayan eylemlerde yer almaları" nedeniyle yaptırım listesine aldığını açıkladı.

ABD Senatosu, Uygur Türkleri için sunulan yasa tasarısını onaylamıştı

ABD Senatosu, 15 Mayıs'ta Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamıştı.

Tasarının yakın zamanda Temsilciler Meclisinde yeniden oylandıktan sonra ABD Başkanı Trump'ın onayına sunulması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali23 Mayıs 2020 14:49

    20 yıla tek bir Müslüman bırakmaz bu Çin ya asimile eder yada öldürür. Nerede Müslüman Devletler çıt yok. Mübarek Ramazan Ayında bunu yapan zalimlerin Allah bin belasını versin. Susanlara ve susmanın doğru olduğunu savunanlarda bu zulme ortak olmuştur.

  • mustafa temiz23 Mayıs 2020 14:23

    turkuz diye muslumaniz diye atan tutan turk milletiyiz biz ne yaptik birakin kinamayi turk sirketlerini ve ulkemizi dunyaya ahtapot gibi yayilmaya calisan cinlilere actik 

  • Bir yorum23 Mayıs 2020 13:45

    Siyasete sizin kuş beyniniz çalışmaz!  Çin e yaptırım mı uygulayacaksınız angut bözuntuları!  Ayrıca devlet görevlileri ve istihbarat gereken her şeyi yapıyor!  Yapılan her şey de davul zurna ile duyurulamaz.    Sefil sersemler sizi.

  • Ali23 Mayıs 2020 15:05

    Komünist zalimler Masum kardeşlerimizi katletsin sesin dediğine bak Bosna da başardık burada da başarırız.

  • Selim23 Mayıs 2020 14:52

    Çin sevici Çinli uşağı. Abd uşaklarının yerini bunlar aldı alışın.

  • Susma23 Mayıs 2020 11:03

    Abd ambargo yaptırım uyguluyor bizde ses yok,neden acaba ?? Afrikada veya orta doğuda olmadıkları içinmi?yoksa swap işi var bozulmasın diyemi?Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

  • Şenol 23 Mayıs 2020 13:43

    Sende buna inandın yani abd nezaman insan için bir iş yapmış?

  • Cengiz Kafkas23 Mayıs 2020 10:47

    ABD.bazı çıkarları yönünde UyğurTürklerini dünya kamu oyuna çıkarıyor.Çin'i baskı altında tutuyor.Peki R.T.Erdogan'ın sürekli islam ve insan haklarından bahsetmesi ne ile çelişiyor:Uygur Türklerini Çin mezalimini kınamıyor bile.Böyle bir Türk devletini düşünmek mümkün degil. Hükümetin işi gücü Filistin gibi Türk düşmanlarını korumak oluyor.Böyle politika yapılmaz.Hükümet kendine gelsin.

  • Kaçan Grup23 Mayıs 2020 07:53

    ne yazık ki türkiye filistin için, suriye için, mısır için, libya için verdiği tepkinin yüzde birini veremiyor. onlar için niye tepki veriyorsun demiyorum, ama uygur türkleri için neden suskunsunuz? 

  • Orhan23 Mayıs 2020 06:01

    Reis ve bahçeli uygurlara sahip çıkmalı. Çine gereken iltomatomlaro manifestiları göndermeli

  • Allah biliyor hepinizi23 Mayıs 2020 04:32

    En müslüman Abd imiş bunu da anladık. Geriye kalan koyun. Aman rahatları bozulmasın Müslümancıkların. Kardeşlerimiz eziyet çekerken hepsi sus pus. Lafa gelince mangalda kül birakmayız. Ezanlar susmayacak, Osmanlı, turan, camilerimiz kapanmayacak. Heyt huyt