E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’den 2200 PKK’lıya askeri eğitim---

ABD’den 2200 PKK’lıya askeri eğitim

ABD’den 2200 PKK’lıya askeri eğitim
15 Ağustos 2020 - 09:54 borsagundem.com

ABD, bölgedeki petrol kuyularının korunması için Kürt yerel güçlere bağlı 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vermeye hazırlanıyor

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgelerde ABD merkezli Delta Crescent Energy LLC adlı şirketin, Suriye'nin kuzeydoğusunda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere yerel yönetimle yaptığı sözleşmenin ardından ABD, bölgedeki petrol kuyularının korunması için PKK’ya bağlı 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vermeye hazırlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği’nin yayınladığı son raporda, ABD askerlerinin, PKK’nın denetimindeki olan bölgelerde bulunan petrol kuyularını korunması hedefiyle 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vereceğini belirtildi. ABD merkezli Delta Crescent Energy LLC ile SDG arasında imzalanan petrol sözleşmesi Suriye rejimi ve Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ABD tarafından desteklenen PKK’lıların kontrolündeki bölgede petrol üretiminin günlük en az 30 bin varile çıkması bekleniyor bu da günde 3 milyon dolara tekabül ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ağustos 2020 20:30

    Bence abd son kozlarını oynuyor.belliyorlarki kıyamete kadar kendi saflarında olacağız.yakında çin ve rusya ile yeni bir ittifat kurucak Türkiye bence çünkü abd ateşle oynuyor sonuda ateş elinde patlayacak bakın görürsünüz.inönü ne demişti abd rest çekerek.yeni bir dünya kurulur bizde orada yerimizi alırız.abd muhtaç değiliz demiş idi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ağustos 2020 20:27

    ABD bizim dostumaz falan değil asıl baş düşümanızdır.ülkemizdeki tüm pisliklerin altında, kaos, kriz, ihtilalleri ile şehitlerimizi abd yapmıştır.chp nin de dostu imiş.Biden bugünkü haberlerde öyle diyor.https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-turk-siyasetini-dizayn-edecegini-soyleyen-joe-bidenin-skandal-sozlerine-sert-tepki-41588137

  • manyak herif15 Ağustos 2020 19:27

    dostumuz amerika diktatör saddama karşı dünyaya tehdit eden kimyasal silahlardan  korumak adına bizimiçin,tüm dünya için-kendi için deil,petrol için deil- barış için savaş açmış ve bu esnada çekiç güç ayaklarıyla türkiyeye sığınan peşmergelerin içinden temayüz etmiş zıpkın gibi yiğit kürt gençleri  guatanamoya götürerek eğitmiş ve bize karşı savaşması için ırakın kuzeyine salmıştır. zamanın başbakanı özal ve genelkurmay başkanı orgeneral doğan güreş paşanın gözleri önünde bu olaylar vuku bulmuştur.ama kaderin oyunu olsa gerektir gücümüz ve mecalimiz olmadığından düşmanımıza dost  ayaklarında yanaşarak bize kazık atmalarına ses çıkarmadık  mecburen ,mecburiyetten.bu eğitim 1991 li yıllara dayanıyor.yiğit genç kardeşlerimiz bu olayları öğrensin diye yazdım.yine manyaklığım tuttu.kusura bakmayın.

  • :)15 Ağustos 2020 17:21

    ALLAH tan dileğim şu Covid salgın hastalığı amerikayi perişan etsin İNŞALLAH İNŞALLAH

  • Metin15 Ağustos 2020 16:15

    beş milyon suriyeli, ülkesinde kalıp savaşmak yerine, kaçıp , ülkemde paşalar gibi yaşıyor, hemen postalanmalılar. İleride başımızı çoookkk ağrıtacaklar :(  :( 

  • Nedim15 Ağustos 2020 22:01

    kes ulan manyak!  Senin yanında adam sayılır onlar!

  • Garip15 Ağustos 2020 14:47

    Dilerim kendi kanlarinizda bogulursunuz. Zalimler in kendi derdiyle uğraşmaktan mazlumlarla ugrayarak zamanı olmasın. Allahım.

  • vatandaş15 Ağustos 2020 13:40

    bu ülkenin artık dinden laiklikten beslenen siyasetten uzaklaşıp adam gibi strateji dış politika ekonomi iç politika yapacak siyasi olusumlara ihtiyacı var. şuan varmı böle bi oluşum yok..olutmu zor...

  • manyak herif15 Ağustos 2020 16:10

    var .sayın kılıçdarolu var.kimseyi ötekileştirmeyen,kul hakkı yemeyen ,laik,çağdaş,ilerici,devrimci ,mezhepçilik yapmayan ,alevi  ve yiğit bir liderdir.bu özellikler türkiyeyi sınıf atlatır,her konuda füze gibi uçarız.her şey güzel olucak.

  • mantık15 Ağustos 2020 14:40

    Strateji olunca Amerika pişman mı olacakmış yaptığından?  Sersem sersem konuşma!  Şu andaki yönetimi Millet seçti  her ne gerekiyor ise zaten yapmaktalar.  K. oğlu böyle durumlarda tek laf etmiyor!  Niyet belli kalite belli!  Türkiye şubesi  olduğu gayet açık ve net!  Öyle gidin esed ile görüşün!  Gidin Sisi ile görüşün! IMF ile anlaşın Ne işimiz var Libya da Suriye de diye dengesiz değil  bilakis kötü niyetli müfteridir. 

  • manyak herif15 Ağustos 2020 13:31

    amerika BİZİM dostumuz ve ortağımızdır.petrolden alacakları paydan ortak olduğumuz için bize de vereceklerini tahmin ediyorum.sus payı da olsa para paradır.alıp cebe atmak güzeldir.kar cebe yakışır.

  • Asena15 Ağustos 2020 13:30

    ordun güçlüyse sana ait toprağın olur yoksa suriye ırak kırım gibi yağmalanırsın Türk ordusunu dağıtmaya çalışanlar mensuplarını siyasi işbirlikçiler ile  mahkemelerde süründürenler neyi amaçlıyordu işte tam bu haberdekini senin olanaı senden alacaklar tarihten silmeye çalışacaklar aynı servde olduğu gibi

  • baturayersin15 Ağustos 2020 13:22

    halkbankasına dava açıyorlar sözde amerikayi zara uğratmış amerika pkp terör listesinde işbirliği yapıyor türkiyeyi bölmeye ugraşıyor silahlı eylem yapıyor bu nasıl periz bu nasıl lahana turşusu  

  • AHMET15 Ağustos 2020 13:15

    Abd'nin derdi paradır.Para için herşeyi yapar bu namussuzlar.

  • ns15 Ağustos 2020 11:07

     :D eğitsinler ne güzel bizde hepsini gebertiriz 8-)  8-)  8-) 

  • Zeki doymaz 15 Ağustos 2020 10:24

    ABD dostumuz, bize yanlış yapmaz...! Ey ABD deriz olmazsa!

  • Nedim15 Ağustos 2020 11:54

    Ne yapacaksın?  Savaş mı açacaksın?  O nu da diyemeyen soytarılar Ypg pkk ya arkadaşlar diyor.