E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD'deki veriler fiyatlamalar üzerinde etkili olacak---

ABD'deki veriler fiyatlamalar üzerinde etkili olacak

ABD'deki veriler fiyatlamalar üzerinde etkili olacak
05 Şubat 2021 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Şubat ayının ilk haftasında aşı tedarikine ilişkin endişelerin yatışması ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin güç kazanan beklentiler risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. ABD'de hafta içerisinde açıklanan istihdam rakamları beklentilerden daha iyi gelirken, bugün tarım dışı istihdam verisi piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Aşı çalışmaları, salgın kaynaklı endişeler ve ekonomik veri akışları gündemdeki yerini ve önemini korumaktadır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 16:30 ABD - Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
o 16:30 ABD - Ortalama Saatlik Kazançlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ADP istihdam değişiminin ardından dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları da beklentilerden iyi gelirken, güçlü gelen ekonomik veriler küresel hisse piyasalarını destekledi. Son günlerdeki yükselişin ardından dün bankalar özelinde etkili olan kâr satışları nedeniyle dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günü yatay bir kapanışla 1.534,90 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1'leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,15 - 7,16 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,14'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de önceki gün olduğu gibi dün de oldukça dar bir bant içinde hareket gerçekleşti. Güne sınırlı yükselişle başlanıp gün içinde yukarı yönlü sınırlı alımlar görülen endekste günün devamında alımların güç kazanamadığını görüldü ve endeks gün içi kazanımlarını geri vererek yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Günlük grafiklerde teknik göstergelerde zayıf seyir devam ederken işlem hacmi de son zaman ortalamalarının az da olsa altında seyrediyor. Tüm bunlara rağmen endeksin kısa vade için referans olarak izlediğimiz 1.525 üzerinde tutunması olumlu taraf olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması eski zirveleri gündemde tutmaya devam edecektir. 1.525'in altında olacak bir haftalık kapanış ise gelecek hafta için olumsuz sinyal oluşturacaktır.

Global piyasalarda gözler ABD TDİ data setine çevrildi

 

Günün önemli şirket haberleri 05/02/2021

Haftanın kapanışında görünüm olumlu

Yabancıların aldığı hisseler

Geçen haftaki tüm kayıplar geri alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)