E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’deki Halkbank davasında yeni duruşma tarihi belli oldu---

ABD’deki Halkbank davasında yeni duruşma tarihi belli oldu

ABD’deki Halkbank davasında yeni duruşma tarihi belli oldu
09 Aralık 2019 - 22:13 borsagundem.com

İran yaptırımlarını delmekle suçlanan Halkbank'a New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından açılan davada mahkeme, yeni duruşma tarihini 10 Şubat olarak belirledi.

ABD'deki Halkbank davasına bakan yargıç Richard Berman, Halkbank’ın 10 Şubat’taki duruşmaya katılmasını istedi ve katılmaması durumunda bankaya ”mahkemeye itaatsizlikten” para cezası uygulanacağını bildirdi. Halkbank avukatlarının “tebligatın usulsüzlüğü, mahkemenin yargı yetkisi olmadığı” gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim yapabilmek için “özel statüyle duruşmaya katılım” talebi mahkeme tarafından “gerekçelerin ikna edici olmaması” nedeniyle reddedilmişti.

Bankaya, “ABD’nin İran yaptırımlarını delmek” dahil 6 farklı suçlama yöneltiliyor.

Halkbank'ın ABD'deki davayla ilgili o talebi reddedildi

Halkbank'tan ABD'deki dava hakkında açıklama geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç10 Aralık 2019 20:51

    BEN EŞKİYAYIM HARAÇ İSTİYORUM GİBİ BİR KONU ABD DÜNYANIN BAŞ BELASI VEDE TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞIDIR.

  • zar10 Aralık 2019 18:17

    zarrafidlda yönetim kuruluna atayın o halleder..

  • gobel6610 Aralık 2019 17:32

    FETÖ ajanlarının eseri. Bu örgüt mensuplarından Halk bankasına verilen zararın hepsi tahsil edilmelidir.

  • Kamil10 Aralık 2019 14:52

    Benim yargılama hakkımı tanıyacaksın diyor. Gel şunu burada yapalım

  • BİR DOST10 Aralık 2019 13:52

    Türkiye halka açık bir şirketi manipüle etmekten bu yargıça karşı dava açmalıdır. Ayrıca mahkemede somut delil olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti başbakanının adı geçtiği için mahkemeye dava açılmalıdır(BU mahkemenin tek amacı bu ismi teleffuz etmekti).

  • Süleyman Kırpak10 Aralık 2019 12:14

    oh ne güzel sistem eski başbakan başbakan yrd ekonomi bakını heleki ki utanmadan bunların üstünü örtün diyen o şahış halk bankı büyük zararlara uğratmış.bir de parti kurup iktidara gelip kökten götürecekler.RTE cumartesi günü açıklamış bunların pisliklerini.

  • Halk10 Aralık 2019 07:55

    Her kimki tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu kurumlardan usulsüz işlem yaparak zarara ugratiyorsa Allah belasını versin ve tüm ailesinden cikarsin...

  • Kaçan Grup10 Aralık 2019 06:44

    borsada 40 tane hisseye girip çıktım, halk ve emlak konut kadar berbat hisse görmedim.

  • erol g.10 Aralık 2019 00:04

    TÜRK MAHKEMELERİNİN FETÖ ÜYELERİ İLE İLGİLİ KARARLARINA İTAAT EDİP GÖNDERİLİNCEYE KADAR HİÇBİR KARARLARI TANINMAMALIDIR

  • mahmud cellad09 Aralık 2019 23:12

    Halkbank dost ve kardeş ülke .yiğit ortağımız amerikanın kanunlarını çiğnemiştir.ne kadar para cezası kesilirse kesilsin ödemeliyiz,itİraz etmemeliyiz.suçluysak cezaya razı olmalıyız.merkez bankamızda nasıl olsa para var ,yetmezse İMF den borç alıp ödeme yapmalıyız diye değerlendiriyorum.

  • senayi11 Aralık 2019 01:30

    Laf olsun diye söylemiyorum senin gerçekten kafanda bir sorun var hemen acele bir psikologa gitmeni tavsiye ediyorum yada bu ülkeyi terket sen Türk olamazsın ALLAH seni ıslah etsin

  • Kamil10 Aralık 2019 10:27

    Madem böyle düşünüyor sun sen ödeyebilirsin o zaman. Yapılmamış bir şeyi bizim devletimiz niye ödesin. Tarihte hep bedel ödetmek için Türkiye devleti hep köşeye sıkıştırmak için uğraşmış bu batılı yabancılar. Halbuki yabancılar daha fazla usulsüzlük yapmışlar dir çıkarları uğruna. Venezuela ya, Suriye ye, Irak a, Yemen e, Libya ya, ve bunun gibi devletlere bir bakın. Hep batılı yabancılar elleriyle ülkeler karıştırılmış ve ne hale gelmişlerdir.

  • Vatandaş 10 Aralık 2019 08:39

    ABD kanunlarını cem uzan da çiğnedi önemli olan biz dolandırdık mı içeride de dava açılsın biri bankadan universite kredisi çekmiş ödememiş, diğeri kol saati almış vs.

  • Can10 Aralık 2019 00:13

    Herhalde ironi yaptın değerli kardeşim. En azından ben öyle anladım

  • HÜLYA ÇİFTCİ09 Aralık 2019 22:53

    dışarıdan abd içeriden batırmak için çabalamakta ve eski başbakanlığı zamanında   ahmet davutoğlu ali babacan mehmet şimsek abdullah gül RTE dediğine göre batırmaya çalışmaktadırlar bakalım ne zaman batırmak için ellerinden gelenleri yapmışlar.417 milyon TL lik kıyak kredi vvermişler ve  kredi de hale ödenemiyormuş.bir de ballı kaymak olsun diye tekelin 2,5 milyar TL lik arazisini peşkes çekmişler.bakalım daha neler çıkacak resmen millet battı.

  • hak10 Aralık 2019 05:55

    adam doğru yazmış neyini beğenmediniz maloflar bu bankada sizinde hakkınız var.

  • feraddabe10 Aralık 2019 00:35

    doçeye morgan stanleye ubs e daha bilmem nice bankalara ceza kesildi. sviçre çıkıp bizi batırmaya çalışıyor dedi mi braz da bilgi sahibi olun yahu bu kadar cahilliğe pes. Abd kendi bankalarına milyarlarca dolar ceza kesti Emin ol kesecekse halkbanka da kesecek o cezayı ve biz halk olarak ne yazık ki ödeyeceğiz hazine ödeyecek vatan millet sakarya denilip

  • ışın Özdemir09 Aralık 2019 22:28

    Ne bankaymış be sanki arpalık.bir yanda amerika biryanda türkiye.uğraşın bakalım.olan bizim paracıklara oluyor

  • Tespit 09 Aralık 2019 22:25

    10 şubata kadar desenize baskı devam eder vay be adamlar heryerden ülkemize baskı yapıyor...