E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'deki davada Halkbank'ın başvurusu değerlendirmeye alındı---

ABD'deki davada Halkbank'ın başvurusu değerlendirmeye alındı

ABD'deki davada Halkbank'ın başvurusu değerlendirmeye alındı
24 Aralık 2019 - 12:00 borsagundem.com

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden davada hakim Richard Berman, geçtiğimiz hafta Halkbank’ın istinaf mahkemesine yaptığı başvuruyu değerlendirmeye aldı.

Halkbank, bir üst mahkeme olan New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne, 17 Aralık’ta yaptığı başvuruda, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nin reddettiği “ özel ve ayrıcalıklı” yargılanma talebini reddetmesi kararını durdurmasını istemişti.

Hakim Berman’a, istinaf mahkemesine yaptıkları başvurunun bir kopyasını bir gün sonra ileten Halkbank’ın ABD’deki hukuk danışmanlığını yapan King & Spalding firmasının avukatı Andrew C Hruska, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde devam eden yargı sürecine, başvuru yaptıkları istinaf mahkemesinin kararını açıklayana kadar ara verilmesi istedi Ayrıca ara duruşma, uzlaşma gibi yapılacak tüm yasal işlemlerin mahkeme kararını açıklayana kadar durdurulmasını talep etmişti.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın bir üst mahkemeye yaptığı başvurunun, 10 Şubat tarihinde yapılacak duruşma da dahil, devam eden yargı sürecini durdurmaması gerektiğini belirterek, Halkbank’ın süreci durdurma talebini reddetmesi gerektiğini savundu.

Hakim Berman dün öğlen aldığı kararda, Halkbank’ın taleplerini değerlendirmesi için savcılığın, itirazıyla ilgili mesai saati sonuna kadar görüşlerini iletmelerini istedi.

“Bir üst mahkeme kararını açıklayana kadar süreci durdurun”

Avukat Hruska, mahkemeye dün elden sunduğu yeni dilekçede, bir üst mahkemeye yaptıkları başvurunun değerlendirmeye alındığını belirterek savcılığın iddialarını reddetti. Avukat Hruska, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde, Halkbank konusunda devam eden tüm yargı sürecini istinaf mahkemesinin kararını açıklayana kadar durdurma talebini yineledi.

Hakim Berman, Halkbank’ın “sınırlı ve özel” yargılanma talebini reddetmiş, Halkbank davasıyla ilgili ön duruşmanın 10 Şubat’ta görülmesine karar vermişti.

Hakim Berman ayrıca Halkbank’ın, 10 Şubat’ta New York’ta yapılacak duruşmaya katılmaması halinde, mahkeme kararlarına uymaması nedeniyle çeşitli yaptırımlarla karşılaşabileceğini ifade etmişti.(Amerikanın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR24 Aralık 2019 13:20

    MİLLETİN bankası Halkbank, USA'ya bir bak, hesap kesecek güya ZERZEVAT! PKK/PYD terör örgütlerine tırlarla silah veren HAYDUTLAR BİZE KEM SÖZ DAHİ EDEMEZLER!..

  • Koala24 Aralık 2019 12:53

    Zamana oynamak iyi taktik. Trump postunu kurtarabilirse destek atabilir

  • Baris basan24 Aralık 2019 12:20

    Zoddirik haber

  • fahri24 Aralık 2019 12:11

    belliki buradan bir ceza gelecek.buna kim sebeb olduysa kesilen ceza hazeinden değil yani halkın parasından değil sebeb olanlardan mahsup edilsin.