E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de yeni vaka sayısında rekor artış---

ABD'de yeni vaka sayısında rekor artış

ABD'de yeni vaka sayısında rekor artış
31 Ekim 2020 - 08:03 borsagundem.com

ABD’de korona virüs vakalarındaki rekor artış, hastanelerin hizmet kapasitesini zorlamaya başladı. Ülkede günlük can kaybı 1,000’i buldu

ABD’de yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayısı 9 milyonu aştı.Can kaybı da 229 bini aşmış durumda. Bazı kaynaklar, ölü sayısının 233 binin de üzerinde olduğunu bildiriyor.

Ülkede günlük vaka sayısında da rekor kırıldı ve Perşembe günü 91 bin 248 vaka kayda geçti. 17 eyalette, salgının başlamasından bu yana hastanelerdeki hasta sayısında da rekor artış var.

Korona virüs nedeniyle Perşembe günü binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bu sayı Ekim ayında tek bir günde üçüncü kez aşılmış oldu. Ekim ayında hastaneye kaldırılan kişi sayısı da yüzde 50 artarak 46 bine çıktı.

En çok etkilenen yerler arasında, başkanlık seçimi sürecinde çekişmeli eyaletler olan, Başkan Trump ile rakibi Joe Biden’ın da kampanyaları için ziyaret ettiği Michigan, Kuzey Carolina, Ohio, Pennsylvania ve Wisconsin var.

Artış, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında virüsün yıkıcı ilk dalgasının en kötü görüntülerinden bazılarını canlandırdı; ventilatöre bağlı hastalar, hastanede izolasyonda tek başına ölüyor ve tıbbi personel fiziksel ve zihinsel olarak tükenmiş durumda.

Utah Valisi Gary Herbert, Twitter'da başka eyaletlerdeki yetkilileri ve halk sağlığı uzmanlarıyla benzer şekilde, "Hastanelerimiz Utah'ın enfeksiyon oranına ayak uyduramıyor. Karşılaştığımız korkunç durumu bilmek hakkınız" mesajını paylaştı.

Utah, bu ay ölümlerde rekor artış bildiren 14 eyalet; vaka sayılarında da rekor artış bildiren 30 eyalet arasında yer aldı.

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, Trump yönetiminin salgın idaresini, "Amerikan tarihindeki en kötü liderlik başarısızlıkları arasında" şeklinde kınayan bir rapor yayınladı. Raporda bu başarısızlığın en az 6 milyon Amerikalı’yı yoksulluğa sürükledi ve milyonlarca kişiyi de işsiz bıraktığı kaydedildi.

Temsilciler Meclisi korona Krizi Alt Komisyonu’nun Demokrat kadrosunca hazırlanan 71 sayfalık ara raporunda, "Virüs küresel bir beladır, ancak ABD’de diğer tüm ülkelerden daha fazla insanı öldüren bir Amerikan fiyaskosu olmuştur" denildi.

Raporda, Nisan ayında oluşturulan komisyonun ilk altı ayında Demokratlar liderliğindeki düzinelerce soruşturmaya dayanarak araştırmacılar, Trump yönetim yetkililerinin başkanın siyasi çıkarlarını ilerletmek için üst düzey bilimadamlarını reddettiği veya kenara attığı 60'tan fazla örnek belirlediklerini açıkladı.

Alt komisyon, küçük işletmelerin ayakta kalmasına yardımcı olmak için kabul edilen programlarda 4 milyar doların üzerinde potansiyel dolandırıcılık ortaya çıkardı ve yönetimi, siyasi bağlantıları olan veya deneyimi olmayan şirketlere kritik tedarikler için finansman yönlendirmekle suçladı.

Raporda, "Yönetimin bu ekonomik krize verdiği yanıt, birçok dezavantajlı topluluğu ve zor durumdaki küçük işletmeleri geride bırakıp, daha büyük şirketlere ve zengin Amerikalılara fayda sağladı" denildi. (amerikaninsesi.com)

Oxford'un korona aşısı yaşlılar için umut oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oksenis Karert31 Ekim 2020 19:50

    şimdiden daha kış gelmeden durumların kötü olacağını bildiğimden abd bırakıp ege bölgesinde bir köyde toprak aldık orada yaşıyoruz.hiç olmaz ise Türkiye de vaka sayıları az.buda ülkenizin müslüman olması ve ellerini beş vakit en az yıkamaları.bizimkiler bırakın ellerini g..lerini bile yıkamıyorlar kağıtlara siliyorlar ondan dolayı vakalar çok artmaktadır.

  • EKRİST31 Ekim 2020 17:58

    gayet normal bir rakam bence nufus oranına göre günde 10 000 kişi ölse belki biraz yükselmiş denilebilir idi.