E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de yeni iddia: Türk pilotlara F-35 eğitimi askıya alınacak---

ABD'de yeni iddia: Türk pilotlara F-35 eğitimi askıya alınacak

ABD'de yeni iddia: Türk pilotlara F-35 eğitimi askıya alınacak
29 Mayıs 2019 - 04:45 borsagundem.com

Türkiye'nin S-400 ısrarını sürdürmesi halinde ABD'de, Türk pilotlara verilen F-35 eğitiminin askıya alınacağı iddia edildi. Pentagon ve Dışişleri yetkilileri iddiayla ilgili sorulara net yanıt vermedi

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 ve F-35 tartışmalarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters'teki habere göre Washington yönetimi, Türkiye'nin S-400'ler konusundaki tavrını değiştirmemesi halinde Türk pilotlara verilen F-35 eğitimi askıya alınacak. 

Türkiye'nin F-35 programındaki rolüyle yakından ilgili 2 kaynağa dayandırılan haberde konuyla ilgili kesin kararın henüz alınmadığı ifade edildi.

Türk pilotlar, Arizona’daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü’nde de eğitim görüyor. Eğitimin askıya alınması halinde Türk pilotların Türkiye'ye döneceği ve F-35 programında Türkiye'nin geleceğinin iyice belirsizleceği öne sürüldü. 

PENTAGON VE DIŞİŞLERİ SESSİZ

Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı pilotlar hakkındaki görüşmeler konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak Pentagon sözcüsü Teğmen Albay Mike Andrews, Patriot füzesi savunma sistemini satın alma konusunda potansiyel olarak Ankara ile tartışmalar yapıldığını belirtti. Andrews, Patriot sisteminin NATO üyesi Türkiye'nin ulusal savunma gereklilikleri için bir alternatif olmaya devam ettiğini söyledi.

S-400 VE F-35 SORUNU

ABD, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda bu sistemin radarlarının F-35'lerin önemli bilgilerini edinebileceği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 teslim edilmemesi gerektiğini savunuyor.

Türkiye ise S-400'lerle F-35'lerin birbirilerine engel olmayacağını, F-35'lerin Rusya'nın sınırında S-400 konuşlandırdığı Norveç'te uçmasının bir sakınca olarak görülmediğini söylüyor.

Son olarak Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile anlaşmanın sonuçlandığını ve artık S-400'lerden vazgeçmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Türkiye, ABD'nin çıkarmakla tehdit ettiği F-35 programında aynı zamanda üretici durumunda. Uçakların bazı parçaları Türkiye'de üretiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • papatya falı29 Mayıs 2019 17:10

    Amerikadan alacaksın yetmedi eğitiminide ordan alacaksın.Sonra Eyy Amerika nasıl diyeceksin ??

  • Şimşek29 Mayıs 2019 14:13

    İngiltere ile kontrolü bizde olan kendi uçağımızı yapalım. Yavaştan yavaştan bu Amerika ile yollarımızın ayrılmaya başlaması güzel. Teknolojide bir yere kadar. İhtiyaç maddelerini, nereden enerji ve hammadde bularak ne kadar fazla ve ucuz üretebiliyorsun? Bu sorunun cevabı geçen yüzyıl İngiltere, bu yüzyıl Amerika, gelecek yüzyıllar daha eskiden olduğu gibi Çin,Hindistan olacak. Amerikanın yüzyılda döktüğü betonu Çin sadece üç yılda döktü ayrıca İran, Çin için vazgeçilmezdir. 

  • DarkNight29 Mayıs 2019 12:21

    Ne Egitimmis kardesim , 2 sene egitim mi olur adamlar ucak kullanmayi yeniden mi ögrenecekler....sanki ucak degil uzay gemisi :)

  • KERİM 29 Mayıs 2019 11:01

    KUTDA SORMUŞLAR ENSEN NİYE KALIN ...ABİ HER İŞİMİ KENDİM GÖRÜRÜM DEMİŞ

  • Paranoya29 Mayıs 2019 10:09

    Borsa gündem sitesinde Bu haber saat 04:45'te verilmiş sonra Bakan Akar ve savunma vekili Shanahan telefon görüşme haberi saat 09:14' te verilmiş, ne konuştular alakası var mı bilemeyiz. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Pardus 29 Mayıs 2019 09:38

    Putinin başında olduğu rusya, abdullah öcalan suriyeden kaçtığında Moskovada misafir etmiş turkiyeye vermemişti.cecen direnişinin lideri cahar dudayevi de hava saldırısı ile şehit etmiş, cecenistanin başkenti grozniyi bombardımana tutup sivilleri katletmişti. Abd dost diyen ile rus dost diyen arasında fark yok, iki grup da dış mihrak ajanı.

  • DarkNight29 Mayıs 2019 12:23

    Politikada dost yoktur , menfaatler vardir.Su anda Rusya bizim en iyi dostumuzdur.

  • Mehmet29 Mayıs 2019 09:06

    abd Türkiye'den vazgeçebilseydi çoktan vazgeçmişti. Kıbrıs savaşında bitirmişti işi. net söylüyorum: vazgeçemez !

  • Gökhan Kaldırım 29 Mayıs 2019 07:44

    ABD ile hiç bir çıkarımız örtüşmüyor. Aslında düşmanlarımıza en ağır silahları gönderşp bize yok çektiğinde asıl düşmanımızın kendisi olduğunu ilan etmiştir.Bizi yaptırımlarla tehdit eden amerika Türkün varlığının ve husumetinin ne kadar büyük tehlike olduğunu kibrinden görememektedir. Bu kibir ile yaklaşımına devam ettikçe ne büyük hata yaptığını deneyimleyecek lakin iş işten geçmiş olacak. Allah c. c Türkü, varlıklarını ve değerlerini korusun ve yüceltsin. amin

  • Türkoğlutürk 29 Mayıs 2019 06:57

    Türkiyede ki her zararlı faaliyetin altında abd var. CIA nın kurdurduğu parti yetiştirdiği her meslekten şahıs ülke dışına gönderilmeli. Hele abd askerine secde edenler başta.

  • CAFER KILIÇ29 Mayıs 2019 11:05

    son yıllarca hdp verdiği eğitimleri chp ye verdiğinide düşünmekteyim.kirli oyunlar ön planda.

  • Cvp29 Mayıs 2019 07:12

    Ağzına sağlık süper yorum

  • Burak Ertekin29 Mayıs 2019 05:07

    Abd nin ypg ye silah vermesi , gülen gibi insanları barındırması müttefik ilişkilerine büyük zarar vermiştir.Türkiye mecburen s-400 alımına katılmıştır.