E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de vakalar hızla artıyor---

ABD'de vakalar hızla artıyor

ABD'de vakalar hızla artıyor
09 Ağustos 2020 - 19:05 borsagundem.com

John Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tespit edilen Kovid-19 vaka sayısı 5 milyonu geçti.

Dünyada en fazla korona virüs vakasının bulunduğu ülkede son günlerde 50 binden fazla yeni hasta teşhis edildi. Maske ve sosyal mesafe kurallarına karşı gösteriler sürerken 20 eyaletteki vakalarda artış hızla devam ediyor.

Diğer yandan sağlık yetkilileri her tespit edilen vaka için teşhis edilemeyen 10 hasta daha olduğunu tahmin ediyor. Test sayısının yetersizliği ve hastaların çoğunun Kovid-19 hafif geçirmesinin bu veriler üzerinde etkili olduğu düşünülüyor.

Dünyada vaka sayısı 20 milyona yaklaştı

John Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'den sonra en fazla hasta 3 milyondan fazla vakayla Brezilya ve 2 milyon 150 binden fazla vakayla Hindistan'da bulunuyor.

Dünya genelindeki can kaybı 727 bine aşarken, vaka sayısı da 20 milyona yaklaştı.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle 169 bin kişi hayatını kaybederken, Brezilya'da 100 bin, Meksika'da 52 bin kişi yaşamını yitirdi.

ABD 41 yıl sonra o ülkeye üst düzey ziyaret

ABD'de 5.1 şiddetinde deprem

Sağlık Bakanı'ndan sosyal medya paylaşımı çağrısı

Bakandan maskesiz yetişkinlere sert uyarı

Her 66 insandan 1’i Kovid-19

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)