E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi ABD'de uzun vadeli enflasyon beklentisinde düşüş---

ABD'de uzun vadeli enflasyon beklentisinde düşüş

 ABD'de uzun vadeli enflasyon beklentisinde düşüş
16 Eylül 2022 - 17:30 borsagundem.com

ABD'de Michigan Üniversitesi'nin anketine göre uzun vadeli enflasyon beklentisi eylülde bir yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de Michigan Üniversitesi'nin anketine göre 5 yıllık enflasyon beklentisi yüzde 2,8'e gerileyerek temmuz 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi. 12 aylık enflasyon tahmini de yüzde 4,8'den yüzde 4,6'ya geriledi.

Tüketici Güveni eylülde 59,5 değerini aldı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini endeksin 60 değerini almasıydı.

Enflasyon beklentilerindeki düşüşe rağmen tüketiciler finansal duruma ilişkin iyimser değil.

Tüketicilerin yaklaşık yüzde 42'si yüksek fiyatların yaşam standartlarınu düşürdüğünü belirtti. Temmuz anketinde bu oran yüzde 49'du.

Cari koşullar endeki 58,9'a yükselerek 59,4'lük tahminin altında kalırken beklenti endeksi 59,9 olarak 59'luk beklentiyi aştı.

Ankete göre otomobil gibi dayanıklı mal alımları tüm zamanların en düşük seviyesine yakın seyretti.

Anket Yöneticisi Joanne Hsu "Fiyatlara dair çelişkili bilgiler tüketiciler için bwelirsizliği artırıyor. Enflasyon beklentileri birkaç ay daha istikrarsız olabilir" değerlendirmesini yaptı.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Biden, beklentilerin üzerinde gelen enflasyonu değerlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)